Paard huren op de Veluwe

Dankzij de prachtige Veluwe is het mogelijk om vanaf De Boshoek een buitenrit te maken in het mooie bosrijke gebied. Tijdens het paardrijden op de Veluwe kunt u genieten van de natuur om u heen. Voordat u met een buitenrit begint krijgt u van ons een korte instructieles zodat de instructeur kan zien of het verantwoord is dat u een bosrit gaat maken. (rijervaring is verplicht)

Ponykamp op De Boshoek!

Let op! I.v.m. ponykamp op De Boshoek, zijn er tussen 22 juni t/m 24 juni 2018 geen paardrijlessen of andere activiteiten bij de Ponyclub mogelijk.

Lees hier alles over dit te gekke Ponykamp!

Benieuwd naar onze pony’s? Bekijk ze hieronder!

Onze Shetlanders

Puncky

Puncky is een Shetlander en is geboren in 2002. Shetlanders hebben hun naam te danken aan de Shetlandeilanden die in het uiterste noorden van Schotland liggen. Shetlanders worden gezien als een van de sterkste pony’s. Puncky heeft haar naam te danken aan haar manen, omdat ze toen ze klein was altijd rechtop stonden. Puncky is een super lieve pony! Ze is dol op kinderen en ze houdt ook heel erg van paardensnoepjes! Puncky wordt veel gebruikt als wandelpony, ze vindt door het bos wandelen het fijnst wat er is!

Heidi

Heidi is een Shetlander, net als haar vriendinnetje Puncky! Samen staan ze gezellig in de weide. Over Heidi is niet heel veel bekend, aan haar tanden en haar vacht kunnen we schatten dat Heidi ongeveer geboren is in 1996. Heidi is altijd al een kinderpony geweest en heeft zelfs wedstrijden gelopen. Ook kan zij super goed springen! Heidi vind het heerlijk als zij lekker geborsteld wordt om vervolgens een lekker ritje te gaan maken in het bos.

Chuck

Chuck is de beste vriendin van Eira, ze zijn dan ook samen bij de Ponyclub gekomen! Chuck klinkt misschien een beetje als een naam voor een jongetje, toch is Chuck toch echt een merrie een meisjes paard dus.

Chuck vind het heel leuk om mee te helpen bij de kinderfeestjes en de ponymomentjes, lekker tutten, poetsen, versieren en knuffelen!

Ook voor een rondje buiten wandelen draait Chuck haar hoefje niet om, als ze maar lekker mag genieten!

Eira

Eira is een palomino pony, dat is een lichte geel goude kleur! Ze is niet zo groot, 1,15 m. Dit maakt ze wel helemaal goed met haar karakter.

Voor de beginnende ruiters is ze heel braaf (soms wel een beetje eigenwijs) en voor de gevorderde ruiter die nog niet te groot is geworden is ze een leuke uitdaging.

Ook om mee te gaan als wandelpony vind Eira heerlijk, lekker buiten en in het bos!

 

Onze paarden/pony's

Elvis

Elvis is een brave pony van ongeveer 1,36 m hoog. Hij is een mooie brede schimmel pony hierdoor kunnen ook de grotere kinderen nog op hem rijden! Hij is goed in het rijden in de bak en rustig aan zullen we hem ook mee gaan nemen op buitenritten. Vooral de kleine Shetlanders vindt Elvis heel erg lief, die knuffelt hij graag! We zullen Elvis ook gaan opleiden voor de voltige zodat de kinderen ook op hem mooie kunstjes kunnen gaan doen.

Keessie

Keessie is een sterke fjord van 4 jaar. Ze is zo sterk dat ze een kar kan trekken met gezellig veel mensen erin. Je kunt dan een leuk ritje maken door de omgeving. Keessie is nog niet zo vaak door een ruiter bereden dus dat gaan we rustig oefenen.

Wat zo leuk is aan het ras Fjord, is dat ze 2 kleuren manen hebben die ook nog eens leuk rechtop staan! Keessie is dol op aandacht en staat vaak vooraan bij het hek!

Let op… Ze geeft je graag een lik of een kusje!

Branco

Branco is een leuke rijpony voor jong en oud, beginner en gevorderd! Met de beginnende ruiters is hij heel rustig, soms kijkt hij zelf de instructrice aan als hij de ruiter even niet snapt. Voor ons heel handig dan weten wij dat we het nog wat meer kunnen uitleggen.

Als je Branco de juiste aanwijzing geeft doet hij precies wat je vraagt!

Branco vind het leuk om in de bak te rijden, in het bos is hij helemaal in zijn element! Hij is al 19 jaar, maar geniet nog volop van het heerlijk rijden poetsen en knuffelen!

Flower

Flower is een Haflinger van ongeveer 1.45 m hoog en is in 1996 geboren. De haflingers komen oorspronkelijk uit de bergen in Oostenrijk. De moeder van Flower heet Patty en haar vader heet Waro van de Haflingerhoeve. Flower is geboren op een kinderboerderij en vindt kinderen heel erg leuk!

Flower is een veelzijdig paard en houdt van dressuur rijden in de bak, springen en lekker in het bos rijden!

Vando

Vando is een ruin van ongeveer 1.60 m hoog en is geboren in 2005. De moeder van Vando is een Fjord en zijn vader is een KWPN-springpaard. Vando heeft een isabel vachtkleur, dit is een geelachtige vachtkleur. Ook heeft Vando een aalstreep over zijn rug lopen, dit is de donker gekleurde streep die van zijn schoft naar zijn staart loopt.
Vando is een erg veelzijdig paard. Hij vindt het leuk om dressuur te rijden en om te springen. Vando heeft zelfs al meegedaan aan een crosswedstrijdje, maar wat hij het leukste vindt is lekker in het bos rijden! Vando is een erg lief paard en houdt heel erg van knuffelen!

 

Pony- / paardrijden op de Veluwe

Vanaf 5 jaar kunnen ruiters en amazones deelnemen aan de lessen en bosritten bij De Boshoek. Eerst de pony poetsen en opzadelen waarna je deelneemt aan de ponyles. De Veluwe is een prachtige omgeving voor een bosrit. De lessen vinden plaats onder deskundige begeleiding. Bij te weinig deelname of evenementen kunnen er lessen uitvallen.
Lessen kunnen in overleg gerealiseerd worden. Neem voor de actuele lestijden contact op via ponyclub@deboshoek.nl.

Diplomarijden op pony of paard

De Ponyclub van Recreatiepark De Boshoek biedt jonge ruiters aan om de prachtige tak van sport 'ponyrijden' zich nog meer eigen te maken en alles te leren over paarden, pony's en het rijden. In de schoolvakantie kun je je opgeven en in twee dagen in eigen niveau te kunnen groeien. Een goede uitvoering tijdens het examen geeft een uniek diploma en een onvergetelijke ervaring!

Lees hier de blog over het diplomarijden en welke diploma's je kunt halen!

Peuter paardrijlessen!
Is uw kind tussen de 3 en 5 jaar en is hij of zij gek op pony’s en paarden? Dit is hun kans! Leer alles over het verzorgen van een pony en leer ponyrijden!
Op spelenderwijs leren kinderen hoe ze met de pony’s moeten omgaan, verzorgen en de beginselen van het paardrijden. De duur van de ponyrijles is 3 kwartier waarvan er ongeveer 30 minuten wordt gereden op de pony’s. De rest van de tijd wordt besteed aan de verzorging.
De kosten bedragen € 12,50 en je kan je opgeven bij Ponyclub De Boshoek (ponyclub@deboshoek.nl of 06-10260733)

Rijlessen

Van dinsdag t/m zondag kan er een rijles of bosrit gereserveerd worden.

Reserveer tijdig (minimaal een week voor verblijf) een rijles bij onze Ponyclub om teleurstelling van een volle les tijdens uw verblijf te voorkomen.

Reserveer via ponyclub@deboshoek.nl of 06-10260733

Reserveer uw paardenvakantie

Ga op paardenvakantie op de Veluwe! Om er zeker van te zijn dat er plaats is kunt u alvast uw les reserveren via ponyclub@deboshoek.nl of 06-10260733 (tussen 9.00u. en 19.00u.).

Prijzen

Ben je benieuwd wat de kosten zijn? Klik hier voor de actuele prijzen.

Wil jij een paardrijles boeken? Klik dan hier voor de vragenlijst welke jij kan invullen.

Lees hier de huisregels die gehanteerd worden bij de ponyclub.
Bij Ponyclub De Boshoek gelden de algemene voorwaarden van de Ponyclub.

Meer Faciliteiten

Restaurants

Tijdens uw verblijf op Recreatiepark De Boshoek kunt u heerlijk een hapje eten in een van onze restaurants: Groepsrestaurant Proef! en Eetcafé Western Plaza. Elke met hun eigen stijl en aanbod.
Restaurants
Restaurants

Minimarket

In de Minimarket vindt u een assortiment aan: vers afgebakken broodjes, levensmiddelen, kampeerartikelen en speelgoed.
Minimarket
Minimarket

Receptie

Heerlijk op vakantie in Nederland! De Boshoek is een veelzijdig vakantiepark dat centraal gelegen op de Veluwe ligt in het dorp Voorthuizen. Wij helpen u graag te genieten van dit prachtige vakantiepark midden in de natuur.
Receptie
Receptie

Vakantiecoach

Laat u verrassen door de benadering van onze vakantiecoach en proef de positieve sfeer op De Boshoek.
Vakantiecoach
Vakantiecoach

Animatieteam

De leukste kindercamping in Nederland op de Veluwe met animatieteam. Speciaal opgeleid om uw kinderen een aantal onvergetelijke uren te bezorgen.
Animatieteam
Animatieteam

Keessie en Willie

Dit zijn de mascottes van Recreatiepark De Boshoek: Keessie en Willie! Samen beleven zij allerlei avonturen en delen deze graag met jullie. Ook kun je hier leuke kleurplaten en knutsels downloaden. Beleef je ook alle avonturen met Keessie en Willie mee?
Keessie en Willie
Keessie en Willie

Service

Bij de ingang van De Boshoek ziet u de receptie. Ons enthousiaste team staat 7 dagen per week voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.
Service
Service

Kinderboerderij

Lekker knuffelen met de dieren bij de Ponyclub: pony's, paarden, konijnen en cavia's. Help je mee met voeren? Vlakbij is een super grote speeltuin!
Kinderboerderij
Kinderboerderij

Spelen, sport & spel

Op Recreatiepark De Boshoek zijn spelen, sport en spel belangrijk. Daarom zijn er veel voorzieningen, voor jong en oud.
Spelen, sport & spel
Spelen, sport & spel

Wellness

Kapsalon, nagelstudio, sauna, Turks stoombad en een binnen- en buitenzwembad. Kom heerlijk tot rust in onze wellnessfaciliteiten op De Boshoek.
Wellness
Wellness

Zwembad

Al regent het buiten, in het sfeervolle, mediterrane zwembad van Recreatiepark De Boshoek is het altijd fijn. Is het mooi weer? Spring dan in het buitenbad!
Zwembad
Zwembad

Activiteitenbos

Vuurkuil, beachvolleybal, activiteitenweide... Alles voor de gezelligheid op vakantie! Samen met het animatieteam kun je hier vol lol beleven!
Activiteitenbos
Activiteitenbos