Paard huren op de Veluwe

Dankzij de prachtige Veluwe is het mogelijk om vanaf De Boshoek een buitenrit te maken in het mooie bosrijke gebied. Tijdens het paardrijden op de Veluwe kunt u genieten van de natuur om u heen. Voordat u met een buitenrit begint krijgt u van ons een korte instructieles zodat de instructeur kan zien of het verantwoord is dat u een bosrit gaat maken. (rijervaring is verplicht)

Ponykamp op De Boshoek!

Let op! I.v.m. ponykamp op De Boshoek, zijn er tussen 22 juni t/m 24 juni 2018 geen paardrijlessen of andere activiteiten bij de Ponyclub mogelijk.

Lees hier alles over dit te gekke Ponykamp!

Benieuwd naar onze pony’s? Bekijk ze hieronder!

Onze Shetlanders

Puncky

Puncky is een Shetlander en is geboren in 2002. Shetlanders hebben hun naam te danken aan de Shetlandeilanden die in het uiterste noorden van Schotland liggen. Shetlanders worden gezien als een van de sterkste pony’s. Puncky heeft haar naam te danken aan haar manen, omdat ze toen ze klein was altijd rechtop stonden. Puncky is een super lieve pony! Ze is dol op kinderen en ze houdt ook heel erg van paardensnoepjes! Puncky wordt veel gebruikt als wandelpony, ze vindt door het bos wandelen het fijnst wat er is!

Heidi

Heidi is een Shetlander, net als haar vriendinnetje Puncky! Samen staan ze gezellig in de weide. Over Heidi is niet heel veel bekend, aan haar tanden en haar vacht kunnen we schatten dat Heidi ongeveer geboren is in 1996. Heidi is altijd al een kinderpony geweest en heeft zelfs wedstrijden gelopen. Ook kan zij super goed springen! Heidi vind het heerlijk als zij lekker geborsteld wordt om vervolgens een lekker ritje te gaan maken in het bos.

Zorro

Zorro en Escape zijn de Shetlander-vriendjes bij Ponyclub De Boshoek. Het zijn de beste vriendjes! Zorro is helemaal zwart en heeft hele lange manen. Hij is super lief en houd erg van knuffelen en lekker eten. Hij vind het ook heerlijk om door de bak heen te rennen.

 

Onze paarden/pony's

Flower

Flower is een Haflinger van ongeveer 1.45 m hoog en is in 1996 geboren. De haflingers komen oorspronkelijk uit de bergen in Oostenrijk. De moeder van Flower heet Patty en haar vader heet Waro van de Haflingerhoeve. Flower is geboren op een kinderboerderij en vindt kinderen heel erg leuk!

Flower is een veelzijdig paard en houdt van dressuur rijden in de bak, springen en lekker in het bos rijden!

Vando

Vando is een ruin van ongeveer 1.60 m hoog en is geboren in 2005. De moeder van Vando is een Fjord en zijn vader is een KWPN-springpaard. Vando heeft een isabel vachtkleur, dit is een geelachtige vachtkleur. Ook heeft Vando een aalstreep over zijn rug lopen, dit is de donker gekleurde streep die van zijn schoft naar zijn staart loopt.
Vando is een erg veelzijdig paard. Hij vindt het leuk om dressuur te rijden en om te springen. Vando heeft zelfs al meegedaan aan een crosswedstrijdje, maar wat hij het leukste vindt is lekker in het bos rijden! Vando is een erg lief paard en houdt heel erg van knuffelen!

Mellow

Mellow is een merrie van 1.45 m hoog ze is een Welsh pony van 10 jaar oud. De kleur die Mellow heeft noemen we vos, dat betekent dat ze een lichtbruine kleur heeft. Mellow is sinds september 2017 op Ponyclub De Boshoek te vinden. Ze is heel erg goed in dressuur en kan erg mooi lopen!

Mellow kwam tegelijk aan met Gordon, dat is dan ook nog steeds haar beste vriend!

Gordon

Gordon is een ruin van 5 jaar, dat is nog niet zo heel oud, wel is hij al braaf! Hij moet nog wat meer leren over hoe alles precies werkt, het sturen, het aanspringen in galop, hij is al wel een hele stoere man voor zijn jonge leeftijd!

Gordon is nu nog een appelschimmel, zo noemen we paarden die grijze rondjes hebben over hun lijf. De kans is heel groot dat over een paar jaar Gordon helemaal wit is!

Gordon is 1.53 m groot dus ook leuk voor de wat grotere ruiters bij Ponyclub De Boshoek!

 

Pony- / paardrijden op de Veluwe

Vanaf 5 jaar kunnen ruiters en amazones deelnemen aan de lessen en bosritten bij De Boshoek. Eerst de pony poetsen en opzadelen waarna je deelneemt aan de ponyles. De Veluwe is een prachtige omgeving voor een bosrit. De lessen vinden plaats onder deskundige begeleiding. Bij te weinig deelname of evenementen kunnen er lessen uitvallen.
Lessen kunnen in overleg gerealiseerd worden. Neem voor de actuele lestijden contact op via ponyclub@deboshoek.nl.

Diplomarijden op pony of paard

De Ponyclub van Recreatiepark De Boshoek biedt jonge ruiters aan om de prachtige tak van sport 'ponyrijden' zich nog meer eigen te maken en alles te leren over paarden, pony's en het rijden. In de schoolvakantie kun je je opgeven en in twee dagen in eigen niveau te kunnen groeien. Een goede uitvoering tijdens het examen geeft een uniek diploma en een onvergetelijke ervaring!

Lees hier de blog over het diplomarijden en welke diploma's je kunt halen!

Peuter paardrijlessen!
Is uw kind tussen de 3 en 5 jaar en is hij of zij gek op pony’s en paarden? Dit is hun kans! Leer alles over het verzorgen van een pony en leer ponyrijden!
Op spelenderwijs leren kinderen hoe ze met de pony’s moeten omgaan, verzorgen en de beginselen van het paardrijden. De duur van de ponyrijles is 3 kwartier waarvan er ongeveer 30 minuten wordt gereden op de pony’s. De rest van de tijd wordt besteed aan de verzorging.
De kosten bedragen € 10,- en je kan je opgeven bij Ponyclub De Boshoek (ponyclub@deboshoek.nl of 06-10260733)

Rijlessen

Van dinsdag t/m zondag kan er een rijles of bosrit gereserveerd worden.

Reserveer tijdig (minimaal een week voor verblijf) een rijles bij onze Ponyclub om teleurstelling van een volle les tijdens uw verblijf te voorkomen.

Reserveer via ponyclub@deboshoek.nl of 06-10260733

Reserveer uw paardenvakantie

Ga op paardenvakantie op de Veluwe! Om er zeker van te zijn dat er plaats is kunt u alvast uw les reserveren via ponyclub@deboshoek.nl of bel 0342-471297 of 06-10260733 (tussen 9.00u. en 19.00u.).

Prijzen

Ben je benieuwd wat de kosten zijn? Klik hier voor de actuele prijzen.

Wil jij een paardrijles boeken? Klik dan hier voor de vragenlijst welke jij kan invullen.

Lees hier de huisregels die gehanteerd worden bij de ponyclub.
Bij Ponyclub De Boshoek gelden de algemene voorwaarden van de Ponyclub.

Meer Faciliteiten

Restaurants

Tijdens uw verblijf op Recreatiepark De Boshoek kunt u heerlijk een hapje eten in een van onze restaurants: Groepsrestaurant Proef! en Eetcafé Western Plaza. Elke met hun eigen stijl en aanbod.

Minimarket

In de Minimarket vindt u een assortiment aan: vers afgebakken broodjes, levensmiddelen, kampeerartikelen en speelgoed.

Receptie

Heerlijk op vakantie in Nederland! De Boshoek is een veelzijdig vakantiepark dat centraal gelegen op de Veluwe ligt in het dorp Voorthuizen. Wij helpen u graag te genieten van dit prachtige vakantiepark midden in de natuur.

Vakantiecoach

Laat u verrassen door de benadering van onze vakantiecoach en proef de positieve sfeer op De Boshoek.

Animatieteam

De leukste kindercamping in Nederland op de Veluwe met animatieteam. Speciaal opgeleid om uw kinderen een aantal onvergetelijke uren te bezorgen.

Keessie en Willie

Dit zijn de mascottes van Recreatiepark De Boshoek: Keessie en Willie! Samen beleven zij allerlei avonturen en delen deze graag met jullie. Ook kun je hier leuke kleurplaten en knutsels downloaden. Beleef je ook alle avonturen met Keessie en Willie mee?

Service

Bij de ingang van De Boshoek ziet u de receptie. Ons enthousiaste team staat 7 dagen per week voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Kinderboerderij

Lekker knuffelen met de dieren bij de Ponyclub: pony's, paarden, konijnen en cavia's. Help je mee met voeren? Vlakbij is een super grote speeltuin!

Spelen, sport & spel

Op Recreatiepark De Boshoek zijn spelen, sport en spel belangrijk. Daarom zijn er veel voorzieningen, voor jong en oud.

Wellness

Kapsalon, nagelstudio, sauna, Turks stoombad en een binnen- en buitenzwembad. Kom heerlijk tot rust in onze wellnessfaciliteiten op De Boshoek.

Zwembad

Al regent het buiten, in het sfeervolle, mediterrane zwembad van Recreatiepark De Boshoek is het altijd fijn. Is het mooi weer? Spring dan in het buitenbad!