Wandelroutes vanaf de boshoek

Recreatiepark De Boshoek is de ideale uitvalsbasis om de Veluwe te voet te ontdekken. Of je nu vanaf het park vertrekt en zo het bos in loopt, of dat je even een stukje met de auto rijdt en daar een wandelroute pakt, het kan allemaal. We zetten de mooiste bezienswaardigheden graag voor je op een rij, samen met onze wandelroutetips!

Rondje voorthuizen

Wist je dat er een heuse wandelroute over ons park gaat? Deze kan je hier vinden. Ontdek tijdens deze wandelroute van 15 km de prachtige omgeving van Voorthuizen. Wandel langs het buitengebied, ontdek het Wilbrink bos en beleef Recreatiegebied Zeumeren. 

De routes routesopdeveluwe.nl zijn voorzien van een routebeschrijving, lijst met knooppunten, PDF of hebben een GPX-bestand die je kunt downloaden. Wat is er nou leuker dan de veelzijdigheid van de Veluwe zelf te ontdekken?

Landgoed Staverden

Kasteel Staverden is misschien wel een van de meest romantische plekjes op de Veluwe. Binnen 20 minuten vanaf De Boshoek kom je aan in een idyllisch stukje Nederland, die gekenmerkt wordt door zowel statige als unieke schattige boerderijtjes. Staverden is een buurtschap in de gemeente Ermelo, gelegen in het bosachtige gebied tussen Elspeet en Garderen en telt nog geen 100 inwoners. Hiermee is dit het kleinste stadje van de hele Benelux! Vanuit dit landgoed kan je prachtige routes wandelen. Deze staan aangegeven bij de parkeerplaats van Kasteel Staverden.

Het solse gat

Het Solse Gat is een grote leemkuil in het Speulder- en Sprielderbos in de noordelijke Veluwe tussen de plaatsen Putten, Garderen en Drie. 

Het spannendste verhaal over het Solse gat is de legende van het verzonken klooster: Op de plek waar dit gat zich nu bevindt stond volgens de legende een groot klooster met veel torens. Dit was een nare duistere plek; de overste en alle monniken hadden hun ziel aan de duivel verkocht. Midden in de nacht werd er een zwarte mis gehouden met alle heksen en spoken uit de omgeving. De dorpelingen hoorden de vreselijkste geluiden. Dat heeft geduurd, tot in een stormachtige Kerstnacht, nu al eeuwen geleden.

Het klooster verdween met één hevige donderslag de grond in. Er bleef alleen een ijzingwekkende kuil achter. Sindsdien hoor je rond middernacht, wanneer je heel goed luistert, de klokken van het klooster schor luiden. Sommigen zien zelfs een blauwe gloed uit het gat opstijgen. Gelukkig lijkt het als de zon opkomt of er niets is voorgevallen. De dansende bomen vormen samen met het Solse Gat een prachtig beeld. Op de bankjes kun je heerlijk bij het Solse Gat zitten en mijmeren over alle spannende verhalen.

Wandelroutes bij De Boshoek

Wandelroutes
 
 

Wandelroutes met je hond

Geniet met jouw hond van een wandeling over de Veluwe, in de buurt van recreatiepark De Boshoek. Met behulp van de Routiq-app hebben wij een aantal routes voor je uitgezet. De wandelroutes op de Veluwe bieden een mix van weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden en schilderachtige landschappen. De routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor er voor elke hond en eigenaar iets geschikts is. Tijdens sommige van deze wandelingen kunnen honden vrij rennen en spelen, terwijl hun baasjes genieten van de prachtige omgeving en de rustgevende natuur. Welke route kies jij?

Bij sommige wandelroutes kan het de moeite waard zijn om een beetje van de route af te wijken en het bos in te duiken.

Welke wandelroute met hond kies jij?