Fietsroutes vanaf de boshoek

Het mooie aan fietsen op de Veluwe is de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden en vennetjes ontdek je de grootse natuur en valt je oog op ieder detail.

Of je nu korte of lange fietstochten maakt, dichtbij of juist ver van huis, alleen, als duo, met kinderen of met een groep: fietsen geeft een gevoel van vrijheid en ontspanning. Met al je zintuigen het landschap beleven. En op eigen kracht, in eigen tempo de prachtige omgeving ontdekken.

Om nog meer ‘wauw’ momentjes te beleven zijn er de speciale afstapmomenten. Momentjes die eigenlijk niet in je fietsroute mogen ontbreken. Wij lichten er graag vijf voor je uit, in de omgeving van De Boshoek.

MOLEN HET HERT

Het rijksmonument herinnert aan de tijd waarin de korenvelden het beeld van de Puttereng bepaalden. De naam verwijst naar het op de molen aangebrachte gemeentewapen, waarin een hert voorkomt. De molen wordt nog gebruikt voor het malen van graan, zoals gerst, maïs en tarwe voor consumptie en veevoer.

HOTEL DE BOSHOEK

Een sfeervolle rustplek om even bij te komen van een actieve fietstocht met een goede kop koffie en wat lekkers. Ook leuk; maak het bezoek aan het vier sterren hotel compleet met een comfortabele nacht in een van de kamers en start de volgende dag met een stevig ontbijt, om vervolgens de fietsroute verder af te maken.

LANDGOED DE SALENTEIN

Oorspronkelijk stond op deze plaats een uit de 16e eeuw daterende boerenhofstede “Groot Vaneveld”. In de 18e en 19e eeuw was het landgoed eigendom van de familie Van Westerveld. Zij breidde de boerderij uit en verfraaide deze. Zo werd de basis gelegd voor de buitenplaats die Salentein genoemd werd. Het pand is erkend als rijksmonument vanwege de ouderdom, de architectuur en de kenmerkende ligging. Ook de tuin en het park, een tweetal bruggen, een koetshuis met schuur, een dorsmolen, een dubbele dienstwoning, een grafkelder en een tuinmuur met schuur zijn als rijksmonument erkend.

KASTEEL DE VANENBURG

Kasteel de Vanenburg is een prachtig pareltje.
De perfecte uitvalsbasis voor ruimte en rust, maar ook stijl en klasse. Het kasteel dient tegenwoordig als een hotel, restaurant, congres- en trouwlocatie en is gevestigd op een 17e-eeuws landgoed, centraal gelegen in het hart van Nederland.

WILBRINKBOS

Oude bomen en grillige boomstronken maken dat je in het Wilbrinkbos een speciale sfeer proeft. In deomgeving staat het bos bekend als ‘Het Heuveltjesbos’ vanwege de kenmerkende zandheuvels. Het pad op deze zandwal is diep uitgesleten door de vele wandelaars en mountainbikers die dit heuvelachtige landschaperg kunnen waarderen. Door het intensieve gebruik liggen veel boomwortels bovengronds wat prachtige plaatjes oplevert.

 

Fietsroutes bij De Boshoek

Fietsroutes