Duurzaam en milieubewust

Begin april hebben wij het keurmerk Green Key Goud in ontvangst mogen nemen. Green Key is het grootste duurzaamheidskenmerk voor de toeristische- en recreatiesector.

Het Certificaat geeft aan dat wij voldoen aan de normen van Green Key op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Aan dit keurmerk kun je zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Wil je meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl.

Schoonmaak en onderhoud

We kiezen onze leveranciers zorgvuldig uit. Daarom werken we samen met Blycolin, ze maken gebruik van biologisch katoen, deze is duurzaam verbouwd en verwerkt! Tijdens het wassen en het drogen worden er diverse processen gemonitord zodat er minder energie nodig is tijdens dit proces. Met Made Blue compenseert Blycolin het watervebruik. Uiteraard wassen zij met EU Ecolabel product. Tenslotte zorgt slimme logistiek voor zo min mogelijk CO2 uitstoot.

Onze housekeeping draagt ook een steentje bij: we maken schoon met Tersano. Tersano biedt het vernuftige schoonmaaksysteem SAO™, dat leidingwater omzet tot gestabiliseerd ozonwater. Dit vervangt alle dagelijkse schoonmaakchemicaliën, is krachtiger en heeft een reinigende werking van 24 uur. Dit unieke systeem sluit aan bij een MVO schoonmaakbeleid.

Onze zeepdispenser van de hotelkamers worden bijgevuld. Zo voorkomen we het gebruik van de kleine plastic wegwerpflesjes.

Ook de technische dienst werkt waar mogelijk zonder chemische middelen, zo is alle verf die we gebruiken op waterbasis, gebruiken hout van het FSC keurmerk, zetten we extra veegmachines in zodat we bestrijdingsmiddelen kunnen beperken. 

Energie

Onze leverancier levert 100% groene stroom uit Nederland. En die energie wekken wij ook zelf op! In Nederland hebben zij al 34 duurzame energiebronnen, zoals windmolens en zonneparken. Om de impact van het gasverbruik te compenseren, investeert Engie namens iedere nieuwe klant in Gold Standard cookstoves projecten. Hiermee dragen zij bij aan minder ontbossing en wereldwijde CO2-reductie.

Daarnaast planten zij samen met Trees for All bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in gezond zuurstof. Recreatiepark De Boshoek heeft zelf ook 600 zonnepanelen verspreid over het park, we werken met SolarWooldle die lichtbronnen op zonne-energie levert.

We investeren in LED verlichting, onze slimme thermostaten zijn gekoppeld aan ons boekingssysteem waardoor de verwarming alleen aanslaat wanneer er een gast wordt verwacht en als de gast in de accommodatie is.

Green Key Boshoek

Eten, Drinken & verspilling

Sligro is onze leverancier voor kruidenierswaren hierbij maken we gebruik van hun eerlijk & heerlijk assortiment. Daarnaast gebruiken we veel lokale leveranciers voor brood, vis, vlees en streekgebonden dranken. Onze gerechten zijn seizoensgebonden. We maken zo min mogelijk gebruik van monoverpakkingen en als we deze gebruiken is het zoveel mogelijk fairtrade. Om verspilling tegen te gaan doneren we producten tegen de einddatum aan de voedselbank Voorthuizen en stellen we via ‘to good to go’ wekelijks diverse boxen samen. Bij onze horeca tappen we bronwater uit een Ecotap, werken we samen met Boerenhart; De leverancier van Verse, gezonde en eerlijke streekproducten welke rechtstreeks van de boer in ons restaurant belanden.

Tenslotte

We hebben nog veel plannen voor de toekomst. Denk hierbij aan Ecotap in de horeca, regenwater gebruiken voor het besproeien van beplanting, vendingmachines in plaats van minibarren, insektenhotels, kruidentuinen, we zijn er nog lang niet! 

Belangrijk om te weten dat je als onze gast, geen hinder ondervindt aan de duurzame acties die wij ondernemen. En nee, er wordt ook niet van jou verwacht dat je tijdens de vakantie continu rekening houdt met natuur en milieu. In tegendeel: je zult wellicht nog meer van de vakantie genieten met het idee in je achterhoofd dat je op een milieuvriendelijke manier bezig bent.