Ferienpark De Boshoek
Hotel
Safaricottage
Kamperen
Safaritenten
Animatie theater
Animatie
Kamperen
Terras
Hotels
Activiteit Veluwe
Gezin vakantiehuis
Boshoek glamping kinderen
Boshoek accommodatie
Boshoek peuterbad
Boshoek zwembad
Boshoek glamping
Boshoek glamping
Boshoek kinderen
Boshoek wellness
Boshoek wellness
Chalet
Camperplaatsen

Duurzaam vakantiepark

DUURZAAM EN MILIEUBEWUST

Begin april hebben wij het keurmerk Green Key Goud in ontvangst mogen nemen. Green Key is het grootste duurzaamheidskenmerk voor de toeristische- en recreatiesector.

Het Certificaat geeft aan dat wij voldoen aan de normen van Green Key op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Aan dit keurmerk kun je zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Wil je meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl.

SCHOONMAAK , ONDERHOUD EN HORECA

We kiezen onze leveranciers zorgvuldig uit. Daarom werken we samen met Blycolin, ze maken gebruik van biologisch katoen, deze is duurzaam verbouwd en verwerkt! Tijdens het wassen en het drogen worden er diverse processen gemonitord zodat er minder energie nodig is tijdens dit proces. Met Made Blue compenseert Blycolin het watervebruik. Uiteraard wassen zij met EU Ecolabel product. Tenslotte zorgt slimme logistiek voor zo min mogelijk CO2 uitstoot.

Onze housekeeping draagt ook een steentje bij: we maken schoon met Tersano. Tersano biedt het vernuftige schoonmaaksysteem SAO™, dat leidingwater omzet tot gestabiliseerd ozonwater. Dit vervangt alle dagelijkse schoonmaakchemicaliën, is krachtiger en heeft een reinigende werking van 24 uur. Dit unieke systeem sluit aan bij een MVO schoonmaakbeleid.

In het kader van het milieu wordt de hotelkamer niet voorzien van dagelijks schone handdoeken: Greenstay NoTowels. Daarnaast voeren standaard geen tussentijdse schoonmaak uit: Greenstay NoCleaning. Zo besparen wij op schoonmaakmiddelen, water en arbeidskracht.🌊

Onze zeepdispenser van de hotelkamers worden bijgevuld. Zo voorkomen we het gebruik van de kleine plastic wegwerpflesjes.

Ook de technische dienst werkt waar mogelijk zonder chemische middelen, zo is alle verf die we gebruiken op waterbasis, gebruiken hout van het FSC keurmerk, zetten we extra veegmachines in zodat we bestrijdingsmiddelen kunnen beperken. 

De laatste toevoeging aan de Green Key gedachte komt van ons Horeca Team. Zij hebben sinds kort de keuze gemaakt meer plantaardige gerechten op de kaart te zetten. Logisch gevolg is minder verspilling en een positieve bijdrage aan een lagere CO2 footprint.

ENERGIE

Onze leverancier levert 100% groene stroom uit Nederland. En die energie wekken wij ook zelf op! In Nederland hebben zij al 34 duurzame energiebronnen, zoals windmolens en zonneparken. Om de impact van het gasverbruik te compenseren, investeert Engie namens iedere nieuwe klant in Gold Standard cookstoves projecten. Hiermee dragen zij bij aan minder ontbossing en wereldwijde CO2-reductie.

Recreatiepark De Boshoek heeft zelf 600 zonnepanelen verspreid over het park, we werken met SolarWooldle die lichtbronnen op zonne-energie levert.

ETEN, DRINKEN & VERSPILLING

Sligro is onze leverancier voor kruidenierswaren hierbij maken we gebruik van hun eerlijk & heerlijk assortiment. Daarnaast gebruiken we veel lokale leveranciers voor brood, vis, vlees en streekgebonden dranken. Onze gerechten zijn seizoensgebonden. We maken zo min mogelijk gebruik van monoverpakkingen en als we deze gebruiken is het zoveel mogelijk fairtrade. Om verspilling tegen te gaan doneren we producten tegen de einddatum aan de voedselbank Voorthuizen en stellen we via ‘to good to go’ wekelijks diverse boxen samen. Bij onze horeca tappen we bronwater uit een Ecotap, werken we samen met Nedergroep; De leverancier van Verse, gezonde en eerlijke streekproducten welke rechtstreeks van de boer in ons restaurant belanden.

DRAAG EEN STEENTJE BIJ!

Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van deze prachtige aarde! Dit doe je door bijvoorbeeld, het afval te scheiden en zuinig om te gaan met energie.

Ongemerkt doen jullie meer, door de waterbesparende kranen wordt er tot 70% minder water verbruikt. ’s Avonds kunnen jullie gezellig een spelletje spelen, terwijl er wordt bijgeschenen met duurzame LED verlichting. Onze slimme thermostaten zorgen ervoor dat het nooit te warm of te koud is tijdens jullie verblijf en na vertrek wordt de accommodatie schoongemaakt met ecologische schoonmaakmiddelen. Lever een bijdrage aan het klimaat door de CO2 uitstoot van jullie rit 🚗 naar ons park te compenseren. De wereld 🌎 heeft meer bos 🌳  nodig. Om klimaat­verandering tegen te gaan en de biodiversiteit te vergroten, moeten we onze bestaande bossen beschermen, gedegradeerde bossen herstellen en nieuwe bossen planten. Daarom is het nu tijd om in actie te komen. Of beter gezegd, een boompje 🌳. planten! Wij doen dit in samenwerking met Trees for all.

TENSLOTTE

We hebben nog veel plannen voor de toekomst. We willen ons energieverbruik met 5% laten zakken dit jaar, wij denken dat door de verbeteringen aan het buitenbad, de waterbesparende maatregelen en extra zonnepanelen dit mogelijk moet kunnen zijn.! 

Belangrijk om te weten dat je als onze gast, geen hinder ondervindt aan de duurzame acties die wij ondernemen. Samen zorgen wij voor een onvergetelijk verblijf met zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid.

Ons complete MVO jaarverslag vind je hier.

Klik hier voor onze MVO-verklaring hier.

Green Key Boshoek