Greenkey in Voorbereiding

Momenteel zijn wij met ons Green Team bezig om het keurmerk Green Key te behalen. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kun je zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. 

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. 
In de praktijk betekent dit dat wij een stevige balans hebben gevonden tussen duurzaam ondernemen en zorgeloos genieten van uw verblijf. 

Uiteraard houden we jullie op de hoogte welk niveau wij zullen behalen!

Wil je meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl.
 

Schoonmaak en onderhoud

We kiezen onze leveranciers zorgvuldig uit. Daarom werken we samen met Blycolin, ze maken gebruik van biologisch katoen, deze is duurzaam verbouwd en verwerkt! Tijdens het wassen en het drogen worden er diverse processen gemonitord zodat er minder energie nodig is tijdens dit proces. Met Made Blue compenseert Blycolin het watervebruik. Uiteraard wassen zij met EU Ecolabel product. Tenslotte zorgt slimme logistiek voor zo min mogelijk CO2 uitstoot.

Onze housekeeping draagt ook een steentje bij: we maken schoon met Tersano. Tersano biedt het vernuftige schoonmaaksysteem SAO™, dat leidingwater omzet tot gestabiliseerd ozonwater. Dit vervangt alle dagelijkse schoonmaakchemicaliën, is krachtiger en heeft een reinigende werking van 24 uur. Dit unieke systeem sluit aan bij een MVO schoonmaakbeleid.

Onze zeepdispenser van de hotelkamers worden bijgevuld. Zo voorkomen we het gebruik van de kleine plastic wegwerpflesjes.

Ook de technische dienst werkt waar mogelijk zonder chemische middelen, zo is alle verf die we gebruiken op waterbasis, gebruiken hout van het FSC keurmerk, zetten we extra veegmachines in zodat we bestrijdingsmiddelen kunnen beperken. 

Energie

Onze leverancier levert 100% groene stroom uit Nederland. En die energie wekken wij ook zelf op! In Nederland hebben zij al 34 duurzame energiebronnen, zoals windmolens en zonneparken. Om de impact van het gasverbruik te compenseren, investeert Engie namens iedere nieuwe klant in Gold Standard cookstoves projecten. Hiermee dragen zij bij aan minder ontbossing en wereldwijde CO2-reductie.

Daarnaast planten zij samen met Trees for All bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in gezond zuurstof. Recreatiepark De Boshoek heeft zelf ook 600 zonnepanelen verspreid over het park, we werken met SolarWooldle die lichtbronnen op zonne-energie levert.

We investeren in LED verlichting, onze slimme thermostaten zijn gekoppeld aan ons boekingssysteem waardoor de verwarming alleen aanslaat wanneer er een gast wordt verwacht en als de gast in de accommodatie is.

Green Key Boshoek

Eten, Drinken & verspilling

Sligro is onze leverancier voor kruidenierswaren hierbij maken we gebruik van hun eerlijk & heerlijk assortiment. Daarnaast gebruiken we veel lokale leveranciers voor brood, vis, vlees en streekgebonden dranken. Onze gerechten zijn seizoensgebonden. We maken zo min mogelijk gebruik van monoverpakkingen en als we deze gebruiken is het zoveel mogelijk fairtrade. Om verspilling tegen te gaan doneren we producten tegen de einddatum aan de voedselbank Voorthuizen en stellen we via ‘to good to go’ wekelijks diverse boxen samen. 

Tenslotte

We hebben nog veel plannen voor de toekomst. Denk hierbij aan Ecotap in de horeca, regenwater gebruiken voor het besproeien van beplanting, ophalen van petflessen voor het goede doel, insektenhotels, kruidentuinen, we zijn er nog lang niet! 

Belangrijk om te weten dat je als onze gast, geen hinder ondervindt aan de duurzame acties die wij ondernemen. En nee, er wordt ook niet van jou verwacht dat je tijdens de vakantie continu rekening houdt met natuur en milieu. In tegendeel: je zult wellicht nog meer van de vakantie genieten met het idee in je achterhoofd dat je op een milieuvriendelijke manier bezig bent.