Recreatiepark De Boshoek

Vakantiecoach Blog - Vakantiekeuzes

Alles nieuwe dingen beginnen met het maken van een keus! Maar wat is nu net het lastigste voor een heleboel mensen? Keuzes maken…

We moeten constant keuzes maken, kleine en grote, pas later ’als we groot zijn’, weten we achteraf waar we ons wel of niet druk over hadden/hoeven maken en weten we of de keuzes de juiste waren.

De een maakt een lijstje, dan ander kiest op gevoel

Je verstand zegt vaak iets anders dan je gevoel en hoe maak je dan de juiste keuze? Wat telt het zwaarst? Wat is je ervaring met keuzes maken op deze manier? Waren deze keuzes goed?

We malen, wikken en wegen, vragen advies, slapen er een paar nachtjes over en twijfelen…

Soms is het simpel; dan is het een hele snelle JA of NEE.

Maar zodra er emoties bij komen kijken slaat de twijfel toe

Keuzes die een grote impact hebben op je leven of op het leven van een ander, daar wil je toch zorgvuldig mee omgaan en neem je bewust de tijd om even rustig te overwegen en op je gemakje even te twijfelen.

Maar als de twijfel gevuld is met onzekerheid? Met ‘wat als’? Dan wordt de keuze een stuk lastiger.
Bij het maken van een keuze voor een vakantie stellen de vakantiegangers zich vaak de volgende vragen: Wat als het niet gezellig is? Wat als het slecht weer is? Wat als de kinderen het niet naar hun zin hebben? Wat als het huisje of kampeerterrein niet naar onze zin is? Wat als we geen leuke buren of medekampeerders hebben? Wat als… Wat als…

Wat is de grootste factor voor een geslaagde vakantie?

Allerlei factoren spelen een rol als het gaat om een geslaagde vakantie, maar de grootste factor?
Niet het weer, gezellige buren of hele gehoorzame kinderen. Jij bent de grootste factor. Want als jij lekker in je vel zit, ben je vanzelf die leuke buur waar ook je buren op hopen. Die zitten immers met dezelfde vragen bij het kiezen van een vakantie.

En als je verwachtingen even niet uitkomen? Dan is er nog altijd de Vakantiecoach om ervoor te zorgen dat het weer goed komt.

Welkom!

Lees ook volgende maand de Blog van onze Vakantiecoach.