Ondertussen op het Eenouderveld

Dag 3

Wat gaat het maken van contact toch makkelijk als je zo met elkaar op vakantie bent; iedereen zit min of meer in hetzelfde "schuitje" en is alleen met de kinderen weg. Zo merk je ook gauw genoeg hoe verschillend een ieder omgaat met dezelfde situatie.

Tijdens de eerste avond bij het kampvuur komen de verhalen gelijk al los. De één vertelt heel gemakkelijk over de situatie waar hij of zij in zit en de ander kijkt eerst even de kat uit de boom en luistert lekker, achterover geleund naar alle verhalen. Het leuke is dat er gelijk keihard gelachen wordt, want ook alle ups en downs van het eenouder zijn worden natuurlijk uitgebreid gedeeld!  

"Ik zag dat ik wel mijn gereedschapskoffer in de auto heb liggen, maar de handdoeken ben ik vergeten." 

Gaston (nee, niet die van de postcode loterij) is wel een hele verse eenouder. Nog maar een week geleden kreeg hij zijn nieuwe huis en ging hij gelijk al op vakantie. Deze vakantie had hij een half jaar geleden geboekt, niet wetende dat hij net een nieuwe woning zou krijgen. Dus alles was nieuw; het huis en het alleen op vakantie gaan met zijn kinderen. Je zag bij wijze van spreken het bouwstof nog in zijn haren zitten en verhuisdozen in de tent inplaats van reiskoffers. "Ik ben echt van alles vergeten", vertelde hij. "Ik zag dat ik wel mijn gereedschapskoffer wel in de auto heb liggen, maar de handdoeken ben ik bijvoorbeeld vergeten."

Maar daar is Margot. "Ik ben juist van de lijstjes", zegt Margot. Margot maakt namelijk overal een apart lijstje van. Ze heeft haar koffer wel tig keer nagekeken of ze echt alles wel heeft voordat ze ging. "Ik heb alles dubbel meegenomen geloof ik, dus Gaston als je wat nodig hebt..."

Margot zorgt gelijk dat er wat handoeken komen voor Gaston en zijn kleine zoontjes. "Die kids moeten toch douchen zo onderhand, toch?", vraagt Margot aan Gaston. "Oh...dank je wel Margot. In mijn hoofd is het nog een chaos op het moment. Thanks!! 

 

"Dit had ik 3 jaar geleden moeten doen, écht!!!"

Ook Gerard kampeert op het Eenoudveld. Een boom van een vent, leuk om te zien en met een zachte uitstraling. Gerald zit alles een beetje te bekijken terwijl iedereen probeert hem een beetje uit de tent te lokken. Bij sommige mensen heb je gelijk in de gaten wat voor vlees je in de kuip hebt, maar bij Gerard echt niet. Hij is ook wat ouder dan de rest en heeft twee dochters bij zich; één van 14 en een van 3 jaar oud.

Daar moet een verhaal achter zitten toch? Is het 2e leg? Zijn ze van 2 moeders? Iedereen heeft veel vragen, maar Gerard laat zich helemaal niet uit de tent lokken. Hij gooit nonchalant nog wat hout op het vuur en zegt wijselijk; "wat er niet in zit, komt er ook niet uit… "

Ook Peter zit bij het kampvuur. Hij was eerst best sceptisch over een eenouder vakantie, maar roept nu enthousiast; "dit had ik 3 jaar geleden moeten doen, écht!!! Ik snap nu niet meer waar ik me zo druk over gemaakt heb". 

 

Tot de volgende!

Een gastvrije groet van de Vakantiecoach.

De eerste avond bij het kampvuur komen de verhalen al los.
 
Eenoudervakantie
Eenoudervakantie

Eenoudervakantie

Verblijf met uw kind(eren) als alleenstaande ouder op gezellig kampeerpark van Recreatiepark De Boshoek. Geniet van extra's zoals extra consumpties en bowlingarrangement!
Boek ook een eenouder vakantie op De Boshoek