Geen haastige ritjes voor zwemles, maar luieren in recreatiepark. Lekker genieten in je chalet of tent, terwijl je kinderen in twee weken veilig hun zwemdiploma A of B/C halen. Dat kan! En ruim voor hun vijfde jaar: dat geeft een gerust gevoel in waterrijk Nederland.

Kind haalt in twee weken alle zwemdiploma’s op De Boshoek

Voorthuizen – Happy Swim en recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen hebben een uniek vakantieconcept ontwikkeld dat van 7 juli tot en met 1 september 2017 wordt aangeboden aan ouders en kinderen: om de twee weken begint er een nieuw arrangement. Maar hoe kunnen kinderen zich in zo’n korte tijd het zwemmen eigen maken? “Met persoonlijke aandacht”, zegt directeur Arian van der Maarel van Happy Swim. “Door te kijken naar de persoonlijkheid van het kind én naar de houding. Elk kind is anders  en wordt hierin individueel begeleid.  Om op ieder kind zo in te kunnen spelen, werken wij speels en kindgericht in kleine groepjes en gespecialiseerd personeel.”

Ouders zijn zich er heel goed van bewust dat een kind zo vroeg mogelijk moet leren zwemmen, maar vaak begint een kind pas op zijn vroegst op zijn vijfde met zwemles. Bij Happy Swim kunnen peuters al terecht en dat kan drama’s voorkomen. “Vorig jaar zijn in Nederland 10 peuters verdronken en dan hebben we het alleen nog over autochtone kinderen. Woonwijken kennen tegenwoordig grachten, vijvers… Architecten zijn gek op ‘natuurlijke begrenzingen’, maar kinderen lopen wel meer risico. Heel jonge kinderen kunnen zich redden na een val in het water, maar dan moeten ze dat wel leren. Een twee jarige werd in een zwembad door vier pubers onder de voet gelopen en viel in het diepwaterbassin. Haar moeder zag het gebeuren, maar was hoogzwanger. Ze kon geen kant op. Het meisje wist zich te redden, terwijl de moeder haar aanwees waar ze op de kant kon klimmen. Dat meisje heeft eerder bij ons ‘peutersurvival’ gevolgd. Zo liep alles goed af.”

Zwemdiploma halen tijdens vakantie van 2 weken op Recreatiepark De Boshoek
Zwemdiploma halen tijdens vakantie van 2 weken op Recreatiepark De Boshoek

De rust in het hoofd blijkt voor veel ouders een belangrijke reden te zijn om hun kinderen zo vroeg mogelijk naar zwemles te sturen. Moeder Karin Damstra: “Ik woon in een waterrijke wijk, met in de tuin een vijver met koi’s. En onze schoonmoeder heeft een boot. Natuurlijk wilde ik mijn zoon Stijn (3) vroeg leren zwemmen.” De driejarige is begonnen met peutersurvival diploma en is nu bijna A vaardig.

De zesjarige Sam van Marieke Zijlemans is een echte waterrat: Hij heeft alle diploma’s in de snelcursus van Happy Swim gehaald. Daarna ook versneld de ‘Dolfijn’ zwemvaardigheidsdiploma zilver. Daarmee kan hij zichzelf en anderen met dikke winterkleding redden. Vóór de zwemlessen vond Sam het eng om onder water te zwemmen, na alle lessen snorkelde hij 100 meter van de kust bij een gezonken sleepboot voor de kust van Curaçao.

Vanaf deze zomer hoeven ouders niet tussen alle drukke werkzaamheden door hun kind wekelijks naar zwemles te brengen, wat bij reguliere zwemscholen al gauw voor een periode van twee jaar is. Nu kunnen de ouders rustig luieren in recreatiepark De Boshoek, terwijl hun kinderen voor twee weken gemiddeld drie tot vier uur per dag zwemles van Happy Swim krijgen –van wie de meesten daarna niet meer uit het water zijn te slaan. Is het kind 5 jaar? Dan is er een diploma garantie. “Een unieke combinatie die wij graag mogelijk maken”, zegt algemeen directeur Rick Otter van het recreatiepark.

Klik hier voor meer informatie en reserveer direct uw verblijf met vakantiezwemles online.

Ook als u niet op De Boshoek verblijft is aanmelden voor een van de zwemdiploma arrangementen mogelijk. Reserveer direct via 0342-471297 of info@deboshoek.nl