TO DO rondom De Boshoek

Wil je morgen wat doen, of juist overmorgen of volgende week wanneer je vakantie hebt? Onderstaand vindt je leuke activiteiten die in de omgeving van De Boshoek zijn. Van een dagje weg op een zomers festival tot een braderie. Of van sportief een dagje fietsen tot een mooi klassiek concert. 

Bekijk onderstaand wat jij allemaal kan gaan doen of bezoeken.

Overzicht evenementen

SPORTIEF

17 mei 2020 Veluwse Bokkentocht                       

Verschillende opstapplaatsen

De Veluwse Bokkentocht is de fietstocht over de Veluwe van ongeveer 30 á 35 kilometer. Fiets door de Veluwse bossen, over het platteland, langs verschillende gezellige cafés/restaurants.

Er worden overal verschillende lente- of bockbieren getapt en op vertoon van je Bokkentochtkaart krijg je een heerlijk hapje van het huis. Bij elk café ontvang je een stempel en een volle kaart is een Veluwse Bokkenkruisje waard. Vergeet niet je kaartje te bestellen. Deze zijn snel uitverkocht! €10,- per kaart

Meer info

6 juni 2020 Halve marathon van Ermelo          

Centrum Ermelo

De tiende editie van de Halve Marathon van Ermelo. Dat belooft een groot feest te worden. Er kunnen vier afstanden gelopen worden.

Meer info

11 juli 2020 Voorthuizen loopt                            

Bunckmanplein - Voorthuizen

Het hardloopevenement van Voorthuizen, het evenement waar sportiviteit en gezelligheid hand-in-hand gaan. Iedereen is welkom van jong tot oud, want sporten en hardlopen is gezond voor lichaam en geest.

Meer info

CULTUUR

6 juni 2020 Schaapscheerdersfeest          

Postweg 50 - Ermelo

Stichting Schapedrift Ermelo organiseert het jaarlijkse schaapscheerdersfeest bij De Schaapskooi in Ermelo. De laatste schapen van de kudde worden dan geschoren. Jong en oud kunnen hun behendigheid testen met een touwparcours en boogschieten. Kinderen kunnen herdersstokken versieren, schaapjes knutselen en zich laten schminken. Er zijn kramen met wol- hobby- en schapenproducten en de technieken van het wol spinnen, kaarden, vilten en weven wordt getoond. Entree €1,50 per persoon.

Meer info

10 april Zandsculpturenfestijn                             

Oude Barnevelderweg 5 - Garderen

`t Veluws Zandsculpturenfestijn is dé trekpleister voor het hele gezin. Het is ieder jaar weer een verrassing wat de zand- kunstenaars hebben gemaakt. Het thema dit jaar is “75 jaar bevrijding”.Geopend van 10 april t/m 31 oktober 2020. Toegang is gratis tot 5 jaar, kinderen van 6 t/m 12 jaar € 4,50 en voor 13 jaar en ouder € 9,50.

Meer info

11 juli 2020 Bijendag Schaapskooi Ermelo                     

Postweg 50 - Ermelo

De bijenstal met zijn bijenvolken kan bekeken worden. Imkers geven uitleg over het houden van bijen en over de bijen zelf. Er kan honing geproefd worden en kinderen kunnen waskaarsen maken of een honingpotje laten vullen.

Meer info

27 augustus Oldtimer evenement                       

Bunckmanplein Voorthuizen

De laatste donderdag van augustus is het tijd voor het Oldtimer Evenement. Zoals ieder jaar wordt het ook dit jaar weer een spektakel, met bijzondere auto’s, motoren, tractoren, vrachtwagens en 2-wielers.

Meer info

19 september 2020 Floralia                                  

Centrum Voorthuizen

Voorthuizen verandert even in een “bloemig” strijdtoneel voor prachtig uitgedoste corsowagens, allemaal door mensenhanden gemaakt. Ook zijn er volop randactiviteiten zoals een seniorenochtend, scholencompetitie, mozaïeken voor kinderen en een kindercorso.Kortom een festival voor jong en oud!

Meer info

BRADERIEËN

11 april 2020 Voorthuizen straalt                     

Centrum Voorthuizen        

Stralen tijdens bruisende activiteiten en genieten van de gezellige braderie, heerlijke muziek en optredens van koren, presentaties van lokale verenigingen en sportclubs. Met een gezellig horecaplein vol terrassen en natuurlijk allerlei spelletjes. 

Meer info

27 juni 2020 Boeldag                                                    

Kerkplein in de Hoofdstraat - Garderen

Een traditie, elk jaar op de laatste zaterdag van juni. Een gezellige ontmoetingsdag met een verkoop van tweedehands spullen, lekkere versnaperingen, een loting en een publieksveiling.

Meer info

29 augustus 2020 Polo en country fair            

Donkeresteeg 20 - Putten

Een mooi outdoor evenement gericht op bijzondere polowedstrijden, gecombineerd met een Country Fair. Een Nederlandse commentator legt uit wat er gebeurt op het poloveld. Voor de kinderen zijn er roofvogels en pony-ritjes. Op de Country Fair staan tientallen kraampjes met luxe artikelen.

Meer info

Braderieën in de omgeving

Voorthuizen (Wilbrinkstraat): 4 juli en 1 augustus 2020

Zomerbraderie (Bunckmanplein, Voorthuizen): 14, 21, 28 juli en 4, 11, 18 augustus 2020

Zomer avond braderie (centrum Ermelo): 14 juli en 4, 11, 18, 25 augustus 2020

Oud Veluwse Markt (centrum Barneveld): 23,30 juli en 6, 13, 20, 27 augustus 2020

Zomerbraderie (centrum Garderen): 12 augustus 2020

ETEN EN DRINKEN

20 juni 2020 de Voortsche BBQ Bokaal                

Centrum Voorthuizen

De Tweede Strijd om de Voortsche BBQ Bokaal op het Horecaplein in het centrum van Voorthuizen. Vijftien teams doen mee om hun bbq talenten te laten zien en proeven.

Meer info

31 juli tot 1 augustus Burgbieren bierfeest               

Putterweg 45 - Ermelo

Ook dit jaar zullen ongeveer 18 Nederlandse brouwers je weer met open armen ontvangen op het prachtig bierfeest om hun eigen speciaalbieren te presenteren. Dus niks wijnen, wijnen, wijnen. Nee bieren, bieren, bieren! Koop een bierglas inclusief 2 consumptiemuntjes voor €10,- 

Meer info

29 augustus 2020  Eat N Beat                                    

Hoek van de Putterweg - Ermelo

De zesde editie van Eat N Beat staat weer in het teken van ‘Genieten’. Overdag staan er diverse foodtrucks met lekker eten en drinken. Alleen maar ‘Genieten’ en relaxen met zijn allen van het zonnetje en van elkaar. In de avond ‘Genieten’ we gewoon door, maar dan kunnen ook de voetjes van de vloer. Verschillende dj’s maken er een echt Ermelo’s feestje van.

Meer info

MUZIEK

20 juni 2020 Fête de la Musique                             

Centrum Ermelo

De hele dag vinden er verschillende muzikale optredens plaats in en rondom het centrum van Ermelo. Bandjes, dansgroepen, koren, zangers, dichters, workshops. Alles zal de revue passeren, er is dus voor elk wat wils!

Meer info

4 juli 2020 Gelderpop Zeumeren                            

Recreatiepark Zeumeren

Verdeeld over drie podia is er voor elk wat wils! Op de grote buiten “Live Stage” treden dé populairste Nederlandse popbands van dit moment op en in de “Helden Dancetent” ga je los op bekende Nederlandse en Gelderse DJ-helden. Liever lekker meezingen? In het “Meezing Café” is het de hele dag feest! Check online de Line-up. Bestel snel je kaartje online, want op = op.  Kosten? €39,35 per persoon.

Meer info

4 juli 2020 Voorthuizen dweilt                             

Centrum Voorthuizen

Als je van dweilorkesten houdt is Voorthuizen Dweilt een ware must om naar toe te gaan. Uit de wijde omgeving en van ver daarbuiten komen de orkesten en bezoekers toegestroomd om van de muzikale kunsten te genieten. In 2020 is alweer de 16e editie van de gezelligste muziek dag van het jaar! Tevens wordt er in het centrum een gezellige braderie gehouden.

Meer info

28 augustus 2020 Groevenbeek klasiek           

Putterweg 230 - Ermelo

Landgoed Oud Groevenbeek is eventjes het decor voor een prachtig gratis openluchtconcert. Het belooft wederom een avond bomvol prachtige klassieke muziek te worden. Een must voor je oren! Neem je wel je eigen stoel mee?

Meer info

28 augustus 2020 Raadhuisplein concert         

Raadhuisplein - Barneveld

Heerlijke zomeravondmuziek, licht en luchtig. De derde editie van het Raadhuispleinconcert wordt zomers in de sfeervolle ambiance van het oude raadhuis van Barneveld.

Meer info

FESTIVALS

20 juni 2020 Garderen slaat door                        

Putterweg 60 - Garderen

Garderen zet éénmaal per jaar het hele dorp op zijn kop met artiesten, workshops, foodtrucks, sport en andere activiteiten. Het evenement is gratis te bezoeken en wordt gehouden in het centrum.

Meer info

18 juli 2020 Gein op het plein                                 

Centrum Ermelo

Winkelcentrum De Enk en het Pauwenplein worden eventjes het feestterrein voor jong en oud De winkeliers en horecaondernemers organiseren dit zomerse evenement. Er is van alles te proeven en te doen. En natuurlijk horen hier zomerse hitjes bij.

Meer info

8 augustus 2020 Kinderfestival                          

Centrum Ermelo          

Midden in de heerlijke zomer organiseert VVV Ermelo tussen de braderieën door het Ermelo’s kinderfestival. Een evenement met heel veel verschillende activiteiten voor kinderen. Het festival zal plaatsvinden op welgeteld zeven “pleinen”, door het hele centrum heen. Er zullen diversen sport- en spel activiteiten te doen zijn voor kinderen.

Meer info

26 tot 29 augustus 2020 Ballon Fiësta                             

Kasteel Barneveld

Een avond op de Koewei is een unieke belevenis voor jong en oud. Zo dichtbij zoveel

heteluchtballonnen ben je waarschijnlijk nog nooit geweest! Het is een prachtig gezicht hoe deze grote luchtballonnen worden opgeblazen, omhoog worden getrokken en klaar staan voor vertrek. Prachtig hoe alle luchtballonnen boven de bomen uitstijgen. Toegang voor volwassenen € 5,00, kinderen 5 t/m 12 jaar € 2,00 en voor tribune plaatsen betaal je € 3,00 extra.

Meer info

29 augustus 2020 Eat N Beat                                    

Hoek van de Putterweg - Ermelo

De zesde editie van Eat N Beat staat weer in het teken van ‘Genieten’. Overdag staan er diverse foodtrucks met lekker eten en drinken. Alleen maar ‘Genieten’ en relaxen met zijn allen van het zonnetje en van elkaar. In de avond ‘Genieten’ we gewoon door, maar dan kunnen ook de voetjes van de vloer. Verschillende dj’s maken er een echt Ermelo’s feestje van.

Meer info