Onze pony’s!

Benieuwd naar onze pony’s op de Ponyclub? Lees hieronder welke pony’s wonen op De Boshoek, wie ze zijn en ontdek jouw favoriet!

Smoelenboek_plaatje_Vando

Vando
Vando is een ruin van ongeveer 1.60 m hoog en is geboren in 2005. De moeder van Vando is een Fjord en zijn vader is een KWPN-springpaard. Vando heeft een isabel vachtkleur, dit is een geelachtige vachtkleur. Ook heeft Vando een aalstreep over zijn rug lopen, dit is de donker gekleurde streep die van zijn schoft naar zijn staart loopt.
Vando is een erg veelzijdig paard. Hij vindt het leuk om dressuur te rijden en om te springen. Vando heeft zelfs al meegedaan aan een crosswedstrijdje, maar wat hij het leukste vindt is lekker in het bos rijden! Vando is een erg lief paard en houdt heel erg van knuffelen!

PunckySmoelenboek_plaatje_Puncky
Puncky is een Shetlander en is geboren in 2002. Shetlanders hebben hun naam te danken aan de Shetlandeilanden die in het uiterste noorden van Schotland liggen. Shetlanders worden gezien als een van de sterkste pony’s. Puncky heeft haar naam te danken aan haar manen, omdat ze toen ze klein was altijd rechtop stonden. Puncky is een super lieve pony! Ze is dol op kinderen en ze houdt ook heel erg van paardensnoepjes! Puncky wordt veel gebruikt als wandelpony, ze vindt door het bos wandelen het fijnst wat er is!

Smoelenboek_plaatje_Joe

Joe
Joe is samen met Jack in augustus 2016 verhuisd vanuit Ierland naar Nederland. Joe is geboren in 2011 en is een ruin. Joe lijkt op een Tinker, maar dat is hij niet. Hij is een Gipsy Cob. Dit ras is zo genoemd, omdat dit ras gefokt is bij de zigeuners in Ierland. Joe houdt erg van knuffelen en heel veel aandacht ook is hij ook dol op. Wortels en suikerklontjes vind hij heerlijk. Joe is ook beleerd voor de kar. Zo sterk is hij!

Smoelenboek_plaatje_Jack

 

 

 

Jack
Jack is samen met Joe in augustus 2016 verhuisd vanuit Ierland naar Nederland. Jack is geboren in 2010 en is een ruin. Ook Jack is een Gipsy Cob en heeft in Ierland bij de zigeuners gewoond. Veel aandacht en knuffelen vindt Jack heerlijk. Af en toe een paardensnoepje of suikerklontje gaat er bij Jack wel in. Jack geniet van een heerlijk ritje in de bak of in het bos!

Smoelenboek_plaatje_Heidi

Heidi
Heidi is een Shetlander, net als haar vriendinnetje Puncky! Samen staan ze gezellig in de weide. Over Heidi is niet heel veel bekend, aan haar tanden en haar vacht kunnen we schatten dat Heidi ongeveer geboren is in 1996. Heidi is altijd al een kinderpony geweest en heeft zelfs wedstrijden gelopen. Ook kan zij super goed springen! Heidi vind het heerlijk als zij lekker geborsteld wordt om vervolgens een lekker ritje te gaan maken in het bos.

 

Smoelenboek_plaatje_Flower

Flower

Flower is een Haflinger van ongeveer 1.45 m hoog en is in 1996 geboren. De haflingers komen oorspronkelijk uit de bergen in Oostenrijk. De moeder van Flower heet Patty en haar vader heet Waro van de Haflingerhoeve. Flower is geboren op een kinderboerderij en vindt kinderen heel erg leuk!

Flower is een veelzijdig paard en houdt van dressuur rijden in de bak, springen en lekker in het bos rijden!

smoelenboek_plaatje_zorro

 

Zorro
Zorro en Escape zijn de nieuwste Shetlanders bij Ponyclub De Boshoek. Het zijn de beste vriendjes! Zorro is helemaal zwart en heeft hele lange manen. Hij is super lief en houd erg van knuffelen en lekker eten. Hij vind het ook heerlijk om door de bak heen te rennen.

 

 

smoelenboek_plaatje_escape

Escape
Samen met Zorro is Escape de nieuwste Shetlander bij Ponyclub De Boshoek. Het zijn de beste vriendjes! Zij spelen altijd samen. Escape is bruin en heeft blonde manen. Hij is een hele kleine Shetlander. Escape is een hengstje en wel een beetje ondeugend, maar wel super lief!

 

 

smoelenboek_plaatje_lilly

 

Lilly
Lilly is een merrie van 18 jaar oud en ze is een Haflinger. Lilly heeft altijd samen met Mieke voor de huifkar gelopen en dit gaan ze bij Ponyclub De Boshoek ook doen! Mieke is haar beste vriendinnetje en ze doen alles samen. Ze zijn al heel lang vriendinnetjes. Lilly haar grootste hobby is om lekker in het bos te rijden! Maar in de bak is ze ook lief. Lilly is vooral geschikt voor de wat gevorderde ruiter.

 


Miekesmoelenboek_plaatje_mieke
Mieke is een merrie van 24 jaar oud, maar dat is niet aan haar te merken! Ze is super lief, iedereen kan op haar rijden! Ze is helemaal niet langzaam, want ze gaat als een speer! Mieke is een Haflinger net als haar beste vriendinnetje Lilly! Alleen Mieke komt ook echt uit Oostenrijk waar de echte Haflingers vandaan komen. Je kunt ook zien dat Mieke een donkerdere vachtkleur heeft als Lilly of Flower. Dit komt omdat Mieke dus echt gefokt is zoals de Haflingers vroeger werden.

 

 

 

Op de Ponyclub worden er met regelmaat leuke activiteiten georganiseerd in o.a. de vakanties. Bekijk ze hier!
Nieuw in 2017: Peuter paardrijlessen!

Benieuwd naar de mogelijkheden om een ritje te maken op een van deze lieve pony’s?
Lees hier verder.

Terug naar overzicht