Recreatiepark De Boshoek

Volg onze Vakantiecoach met haar eigen Blog

Opa en oma zijn: het mooiste wat er is! En ook zo ongelooflijk de moeite waard om dat te vieren. Samen, met je kinderen en je kleinkinderen. Ouderwetse gezelligheid, hoe ziet dat er ook weer uit? Zou de smartphone uitgaan als jullie een spelletje mens-erger-je-niet doen? De grote tafel in de bungalow nodigt in ieder geval uit om lekker lang te tafelen en om herinneringen op te halen. Wel kaarsjes meenemen hoor!

Maar het mooiste is om nieuwe herinneringen te maken. Samen met de familie en vooral met die kleintjes, want wordt het niet weer eens tijd om je kind te voelen samen met je kleinkinderen?
Stampen tussen de herfstbladeren, de frisse knisperende herfstlucht inademen tijdens een heerlijke wandeling en dan in een heerlijk comfortabel huisje samen pannenkoeken bakken? En dan is er koffie bij de open haard. Je kleinkind kruipt op je schoot. Vertel je nog een verhaaltje?

Oma? Was jij vroeger ook een kindje? Of ben jij geboren als oma? En is opa ook jouw prins?

Alle tijd om te glimlachen, alle tijd om te vertellen van vroeger. En of opa nu wel of niet uw prins is, of wellicht toch die kikker, maakt een dikke zoen alles weer goed toch?

Wat heerlijk om de tijd te hebben voor je familie en de kleintjes, verhalen te vertellen en om hele leuke vragen te krijgen. En wie weet ga je je schoonzoon of -dochter wat beter leren kennen. Geen gehaast want niemand hoeft naar huis. Iedereen kan blijven slapen.

Wie gaat het ontbijtje ‘s morgens maken? Je staat ‘s morgens op en ruikt de verse koffie en wordt er gevraagd: hoe wil jij je eitje? De grote tafel staat vol met verse broodjes. Wat wil je nog meer?

Tijd voor elkaar. Hoe komt het toch dat dat zo lastig is om dat voor elkaar te krijgen? Hoe zou het zijn om de tijd even helemaal stil te laten staan en te genieten van nu? Van de kleuren van de bomen, van de wind door je haren of de regen op je gezicht.
Diepe zucht en ontspan.

Voel weer hoe leuk je eigenlijk bent, want dat ben je eigenlijk best wel toch?

Glimlach om jezelf als je door de bladeren stampt en kijk om je heen. En na die heerlijke wandeling strijk je neer op een van de terrasjes op de Veluwe. Zou het al koud genoeg zijn voor warme chocomel met slagroom? En daarna naar het huisje waar de verwarming heel behaaglijk brandt en je de kaarsjes aan doet. Je schopt je schoenen uit en ploft op de bank.
Wat heerlijk dat alles er is. Je hoeft straks alleen nog maar je bed in te rollen. Samen.

Lees volgende maand ook de volgende blog van de Vakantiecoach!