Kampeerseizoen is volop begonnen

De tenten zijn weer van zolder gehaald en staan weer strak gespannen op het kampeerveld. De caravans staan wit te blinken in het zonnetje. De slippers kunnen weer aan, de bbq’s worden weer aangestoken, de tafel en stoeltjes staan weer uitnodigend om lekker te relaxen in de zon om de nog witte benen een kleurtje te geven. De fietsen staan naast de tent klaar om naar het dorp te fietsen om even over de markt te struinen. Wat een prachtig voorjaar hebben we!

En dan... Slaat de stress toe! Lees deze blog van onze Vakantiecoach en ontdek dat het allemaal goed komt!

Iedereen heeft er zin in

Hoewel, iedereen? Hmmm, nou, eerlijk gezegd niet iedereen merk ik (Vakantiecoach van De Boshoek). Lieve mensen, er moet me iets van het hart. Die stress, het ongeduld, als iets niet gelijk lukt. Of als het er net even anders uitziet dan wat je verwacht had. De boosheid als je bij je voortent een elektrische kachel aanzet, de waterkoker, de magnetron (alles tegelijk dan hé) en dan klapt de stroom eruit. De frustratie als om 11 uur 's morgens je favoriete broodjes op zijn en er alleen nog maar chocoladecroisantjes zijn.

De narigheid die er ontstaat als er vogels in de boom zitten die je 's morgens wakker fluiten of als er teveel wind staat. Of je irritatie als er net gemaaid is en je hebt wat gras mee naar binnen gelopen in je tent.

Stress en kamperen?

Hoe komt het toch lieve kampeerders, dat je zoveel stress hebt dat je al het moois, leuks, onverwachts, nieuws en aparts van kamperen en de natuur niet meer ziet of kan waarderen?

Diepe zucht… Haal adem… Ruik de natuur, zie het groen, hoor de vogels en voel het zachte gras onder je voeten.

Wennen aan niks doen

Wellicht dat je nog moet wennen aan het ‘niks’ doen. Was je zo druk om alles te regelen voor deze vakantie dat je lijf nog vol adrenaline zit om het op tijd voor elkaar te krijgen. Wellicht zie je op tegen de momenten dat je alleen bent met je eigen gedachten. Ben je mischien vergeten hoe het is om te mogen ontspannen en jezelf weer te zijn?

Dan snap ik wel dat je even tijd nodig hebt om te ‘landen’. Je moet wennen aan het feit dat je de wekker niet hoeft te zetten. Je alleen maar druk hoeft te maken om het nu. Dat je de zon op je gezicht mag voelen. Dat je mag relaxen... Het mag… Echt!

Geniet, je bent op vakantie!

Diepe zucht, haal adem, doe je ogen dicht en zeg tegen jezelf: ik ben op vakantie. Echt! Ik ben hier en ik ga zó genieten van alles wat hier is!

Kijk in de spiegel en glimlach tegen jezelf. Net zolang tot de frons van je voorhoofd is verdwenen.

Geef je partner een dikke knuffel, zomaar.

Ik wens jullie een superfijne relaxte vakantie. Met alles wat De Boshoek en de Veluwe te bieden heeft.

Mocht het ontspannen toch niet lukken? Ik ben er voor je.

Vakantiecoach Trudy