Recreatiepark De Boshoek

Vakantiecoach Blog - Welkom!

Welkom! Een klein woord, met grote waarde. Ons welkom voelen, vinden we belangrijk. Dat de ander zich welkom voelt bij je is net zo belangrijk. Maar wat is dat eigenlijk?

Welkom is in ieder geval meer dan het woord dat je uitspreekt. Welkom is de manier waarop je ontvangen wordt. Ben je welkom, dan ben je gewenst, ook om te blijven. Je wordt graag gezien en er is naar je uitgekeken. Het gevoel aan iemand geven echt welkom te zijn, dat is bijzonder.

Echt welkom zijn, dat is bijzonder

Als je dat gevoel verstaat, komen mensen graag bij je. Het klinkt zo simpel en als een heel natuurlijk gevoel.
Het is belangrijk dit gevoel over te brengen op de ander. Je wil nu eenmaal graag gezien worden en je welkom voelen. En hoe meer je je welkom voelt, hoe groter de kans is dat je je veilig en geaccepteerd voelt, waardoor je het zoveel meer naar je zin hebt en kan ontspannen. Je komt eerder tot een open en eerlijk gesprek en je komt zeker terug.

Talent om iemand zich welkom te laten voelen

Dat mensen hierin enorm kunnen verschillen hebben we vast allemaal wel meegemaakt en heb je soms het gevoel gehad helemaal niet welkom te zijn. Dan kan je niet wachten om weer weg te gaan. Maar zit het talent om iemand zich welkom te laten voelen nu in de aard van de persoon of is dit aan te leren? Natuurlijk kun iemand trucjes aanleren om iemand zich welkom te laten voelen. Iemand aankijken als je iets zegt bijvoorbeeld. Liefst met een glimlach. Maar hoe echt is dat dan? Oprechtheid merken we direct. Daar hebben we allemaal antennes voor en voelt het gelijk als onecht en toneelspel.  Dat is nu het verschil tussen het woordje welkom horen of je welkom voelen.

Fijn! Je bent er.

Het gaat dus over echt contact maken. Weet hoe belangrijk het is dat je gasten zich welkom voelen. Oprechtheid, belangstelling, tijd en warmte. Hoe fijn is dat! Er is naar je uitgekeken, je bent gewenst. Fijn! Je bent er.

Welkom!

Vakantiecoach Trudy

Lees ook volgende maand de Blog van onze Vakantiecoach!