Recreatiepark De Boshoek

Vakantiecoach Blog - Vakantiemaatjes

De zomer is de perfecte tijd om vakantievrienden te maken. Meestal staan mensen tijdens de zomer veel meer open voor nieuw contact. Niet zo gek, want je bent veel meer buiten en komt veel meer mensen tegen. En als je dan ook nog samen op een recreatiepark bent, hebben de mensen ook nog een gezamenlijk doel: het fijn hebben, ontspannen en nieuwe herinneringen maken.

Neem voorbeeld aan kinderen

Je kan wat dat betreft een mooi voorbeeld nemen aan de kinderen. Die gaan er gelijk op uit om nieuwe vriendjes te maken. Sommige kinderen doen dat heel makkelijk, anderen kijken eerst eens flink de kat uit de boom en hebben een klein zetje nodig.

Voor de ‘volwassen’ onder ons die een klein zetje nodig hebben:

Vakantievrienden maken

Het woord zegt het al: leuke vrienden voor tijdens de vakantie. Zomermaatjes. Ga er in eerste instantie niet van uit dat het gelijk herfst, winter en lentemaatjes moeten worden.

Relax en geniet van het nu!

Praten met mensen die je niet kent is goed voor je geluksgevoel, zeggen onderzoekers. Tijdens de vakantie kan je met veel nieuwe mensen in contact komen als je wilt. Maar hoe zet je die eerste stap?

  • Focus je niet op het einddoel

Vaak durven we niet de eerste stap te zetten, omdat we bang zijn dat we niet aardig gevonden worden. Ja, tuurlijk die kans is er altijd, andersom toch ook? Maar daar moet je je niet door laten weerhouden. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en vakantiegasten genoeg om leuk contact mee te maken.

  • Houd het luchtig

Natuurlijk begin je een gesprek niet met de vraag wat je mogelijke vakantiemaatje van onze huidige politiek vindt. Of vraag je niet meteen wat haar/zijn visie is op de opwarming van de aarde. Zo’n eerste gesprek is fijn als het  luchtig en ontspannen is. Dus begin over jullie gezamenlijke vakantieplek, het eten of het weer. Klinkt oppervlakkig, maar vaak een prima eerste binnenkomer.

  • Kijk naar de overeenkomsten

Terugkomende op het vorige punt, zoeken naar positieve overeenkomsten is altijd leuk om een gesprek te beginnen. Op de camping zijn die al snel gevonden.

  • Humor en positiviteit helpt

Een klein grapje breekt het ijs. Uit studies aan de Universiteiten van Liverpool en Kent blijkt dat humor als een soort ‘sociaal glijmiddel’ werkt en sneller de verbinding ontstaat. Een glimlach doet ook wonderen om zo zelf een aantrekkelijk zomermaatje te worden.

  • Interesse in de ander

Begin niet meteen over jezelf, maar wees geïnteresseerd in de ander. Mensen vinden het leuk om over zichzelf te praten, zelfs als ze van nature bescheiden of verlegen zijn. Vraag dus. Op deze manier ontdek je ook of dit mogelijk een leuk vakantiemaatje is. Gooi er af en toe ook wat van je eigen ervaringen doorheen, zo merk je gelijk of de ander ook geïnteresseerd is in jou!

  • Chill

Hoe meer ontspannen jij bent, des te relaxter verloopt het contact. En ik weet zeker, zo heb je een hele leuke ontspannen vakantie waarbij je de leukste, gekste en interessantste mensen ontmoet!

Veel plezier deze zomer!

Lees ook volgende Blogs van onze Vakantiecoach!