Recreatiepark De Boshoek

Vakantiecoach Blog - Tips voor Kids vakantie

Tips voor Vakantie met Kids

Ga je met je kinderen op vakantie? Hier wat tips om zonnig, vrolijk en vooral ontspannen op vakantie te gaan!

1: Heb een slechtweer plan We hopen allemaal op een lange, warme en zonnige zomer. Helaas zijn er toch echt die regenachtige dagen in ons kikkerlandje. Zorg er daarom voor dat je een uitwijkplan hebt voor slechtweer dagen. Indoorspeeltuinen zijn altijd een goede optie of ga bowlen. Een binnenzwembad is natuurlijk een geweldig alternatief.

2: Bouw voldoende verveel momenten in Het is voor kinderen heel gezond om regelmatig niet te weten wat ze willen. Uit verveling komen de mooiste en creatieve dingen voort. Weersta de verleiding je kinderen bezig te houden en laat ze zelf iets verzinnen. Zo ben je ook nog heel pedagogisch verantwoord bezig! Je stimuleert hun zelfredzaamheid en oh... Hoe trots zijn ze als ze zelf iets leuks verzonnen hebben!

3: Maak afspraken over tablet en smartphone Er is een hele grote categorie kinderen die uren op hun tablet of smarthone kunnen zitten. Ze missen dan de mogelijkheid om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Nieuwe herinnering creëren doe je toch alleen door dingen te doen!

4: Doe iedere vakantie (of elke dag) iets speciaals wat een soort familietraditie wordt Kinderen houden van herhalingen. Hoe vaak moet je niet hetzelfde verhaaltje voorlezen? Dit kan je ook creëren tijdens de vakantie, ook al is het samen iedere dag verse broodjes halen of elke dag de boerderijbeestjes helpen eten geven.

5: Geef ieder kind een eigen (kleine) taak in de vakantie Kinderen voelen zich graag verantwoordelijk voor iets. Zo leren ze spelenderwijs kleine verantwoordelijkheden op zich te nemen. Op vakantie kan er weinig mis gaan met die verantwoordelijkheden. En omdat het maar tijdelijk is gaat dat vaak zonder morrelen goed.

6.Laat je kinderen op een redelijke tijd naar bed gaan Op de camping zie je vaak dat kinderen na een week een instortdag hebben doordat ze elke avond laat naar bed gaan. Jonge kinderen kun je gezellig laten opblijven door hen te foppen door vroeg te eten. Ze hebben dan iedere avond het idee dat ze mogen opblijven.

En als je nog meer tips nodig hebt? Of heb je zelf een fantastische tip voor andere ouders?

Vraag of mail het de Vakantiecoach!

Gezellige vakantie gewenst!

Trudy van Bochove

Lees ook volgende Blogs van onze Vakantiecoach!