Recreatiepark De Boshoek

Vakantiecoach Blog - Spinnen!

Stel je voor… Je boekt een safaritent, helemaal in Afrikaanse sfeer. Prachtig, alsof je op de savanne kampeert, maar dan in Nederland op een prachtig groen grasveld. En wat blijkt, er heeft zich een familie grote dikke spinnen genesteld in jouw safaritent.

En die spinnen worden heerlijk actief zo ‘s avonds als ze op jacht gaan naar mugjes en dergelijke. En daar lig jij met je kinderen te kijken naar het tentdoek waar die spinnen in het licht van een klein lampje wel tien keer groter lijken… En als ze lopen dan hoor je taktaktaktak…

Je tienerdochters helemaal in de stress en willen niet meer in de safaritent slapen. Pa lost het op: dan maar in de auto slapen.

De volgende dag komen ze bij de vakantiecoach

Naast dat ik het spinnenprobleem kan oplossen met een telefoontje naar de ongediertebestrijding kan ik aandacht schenken aan het feit dat ze de hele nacht wakker hebben gelegen en dat de tienermeiden weigeren nog een stap binnen die safaritent te zetten… De vakantie zou zo maar verpest kunnen zijn met deze start. Dat een spinnenfamilie zich settelt in een safaritent kun je bijna niet voorkomen. Maar wel de irritatie en teleurstelling die zich zou kunnen voortzetten deze vakantie.

Extra aandacht geven

Nog even langskomen als vakantiecoach en begrip tonen voor de spinnenfobie en er ook iets tegenoverstellen zodat je als organisatie echt laat zien dat het plezier van je gasten serieus genomen wordt. Niet afdoen met: nou ze zijn weg hoor mevrouw. Fijne dag nog… Als ze weer komen dan belt u maar.

De gasten waren erg tevreden met deze aanpak. De bestrijdingsdienst kwam drie dagen later nog een keer kijken of de spinnenfamilie weg was gebleven en op eigen safari was gegaan.

Lees in maart ook de volgende blog van de Vakantiecoach.