Recreatiepark De Boshoek

Vakantiecoach Blog - Pa met nieuwe vriendin

Met veel zorg was de vakantieplek uitgekozen. Was er genoeg te doen voor de kinderen? Zwembad binnen en buiten? Animatie? Beestjes? En gezelligheid? Het moest ook allemaal goed verlopen, want dit was een belangrijke vakantie. Vader Bert gaat voor het eerst op vakantie met zijn kinderen van 6 en 8 en zijn nieuwe vriendin.

Ze kenden elkaar al een paar maanden en de kinderen hadden zijn nieuwe vriendin zo af en toe op zaterdag gezien. Nu een weekje samen uitproberen.

Voor Bert ook spannend. Hoe zou zijn nieuwe vriendin met de kinderen omgaan?

Gelukkig is er genoeg te doen op dit recreatiepark. Genoeg uitwijkmogelijkheden als het even niet zou lukken. Vol vertrouwen werd er een ruime bungalow geboekt. Er moet wel genoeg ruimte zijn. Hun slaapkamer niet te dicht op die van de kinderen, want stel dat ze wat zouden horen… Toch?

Bert had overal aan gedacht. En zo begon de vakantie. Maar het liep allemaal even anders. Hoe leuk het zwembad, animatie, de kinderboerderij ook was. De dochters plakte als Bisonkit aan papa Bert. Ze wilden nergens heen zonder hem of zaten samen te mokken in de slaapkamer. Vriendin Mieke deed vreselijk haar best door pannenkoeken te bakken of frietjes te halen om het toch gezellig te maken. De meisjes waren niet in beweging te krijgen en waren huilerig en boos. Na vier dagen was de rek er behoorlijk uit bij Bert en Mieke. En ze moesten nog drie dagen. Ze wilden ook niet eerder naar huis, want wat zou ex-vrouw wel niet denken? Die vond het al geen goed idee om zo snel met een nieuwe vriendin op vakantie te gaan.

De Vakantiecoach werd benaderd

Ze liepen daar wel elke dag langs en hadden zoiets van, wie heeft dat nou nodig? Je hebt elkaar toch? Dit keer toch voorzichtig contact gemaakt.

Heb jij soms tips? Weet jij hoe we hier in hemelsnaam mee om moeten gaan? De Vakantiecoach maakte een afspraak voor eind van de middag en nam haar gadget: communicatietafelkleed mee. Een tafelkleed waar je op kan tekenen en kleuren.

Terwijl ze in gesprek ging met Bert en Mieke zette ze de kinderen aan het kleuren. Een van de opdrachten op de supergrote kleurplaat is om te tekenen hoe je je voelt. Je kan dan kiezen uit weericoontjes. Bewolkt? Zonnig? Regenbuitje? Dit om weer te geven hoe je je voelt. Een van de dochters zei: hoe ik me voel staat er niet bij. Mag ik dat zelf tekenen? Ze tekende vervolgens een onweersbui met donder en bliksem.

Door door te vragen op dit gevoel kwam de Vakantiecoach erachter hoe moeilijk de dochter het vond. Ze vond de nieuwe vriendin wel heel lief, maar dat voelde als verraad naar haar moeder toe. Want die bleef alleen achter toen zij op vakantie gingen. Ze zat elke dag te appen met haar moeder om te zeggen hoe ze haar miste en dat ze snel weer thuis zouden zijn. Het donderde en bliksemde in haar hoofd. Ze wist niet hoe ze nou plezier kon hebben zonder dat mama verdriet zou hebben.

Wat een zucht van verlichting bij Bert en Mieke

Ze snapte eindelijk wat er aan de hand was met de oudste. Want als Bert vroeg ‘Wat is er nu toch met je?’ Reageerde ze met: ‘Ik weet het niet… Gewoon…’
Het begrip zorgde voor opluchting. De situatie veranderde niet, maar het gevoel wel.

Lees volgende maand ook de volgende blog van de Vakantiecoach!