Recreatiepark De Boshoek

Vakantiecoach Blog - Onderzoek naar geluk

Ik las dat als je elke week vijf aardige dingen doet voor een ander, dat je je gelukkiger gaat voelen. Het is zelfs zo dat als je bewust vaker een goede daad doet, je in een betere stemming raakt. Ik ben al aardig aardig… Dacht ik zo bij mezelf. Zou dit, als ik niet meer onbewust aardig ben, maar heel bewust ben van mijn aardigheid mij dan in een betere stemming brengen?

Bewust aardig zijn geeft een goed gevoel

Ik nam de proef op de som en was een hele week heel bewust aardig. En ja! Want wat gebeurde er? Ik was mij ook veel meer bewust van wat mijn goede daad, compliment of andere aardigheid met de ander deed en dat gaf mij een heel goed gevoel!

Het zit hem in hele kleine dingen. Glimlach zomaar eens naar een onbekende, geef een complimentje aan je collega, stop een lief briefje in de portemonnee van je partner, stuur iemand een berichtje dat je aan haar/hem denkt, gun iemand jouw parkeerplek, stuur zomaar een kaartje aan een vriend of vriendin, hou de deur open voor iemand en zo verder.

En waarom werkt dit nou zo positief? Omdat hierdoor het gevoel van verbondenheid met anderen toeneemt en dat geeft een heel fijn gevoel.

DOEN DUS!

Dank je voor het lezen van mijn blog! Geniet van alle kleine dingen die een bijdrage leveren aan jouw geluk.

Lees in mei ook de volgende blog van de Vakantiecoach.