Recreatiepark De Boshoek

Vakantiecoach Blog - Emotioneel intelligent op vakantie

Ik zie u al denken, wat is dit nu weer voor gekkigheid?! En toch, als u even doorleest zal het niet eens zo gek zijn als het in eerste instantie klinkt!

Jaaa! We gaan emotioneel intelligent op vakantie!

Emotionele intelligentie is zowel voor ons persoonlijk geluk als ons professioneel succes van groot belang. Emotioneel intelligente mensen hebben specifieke gewoontes om blijer, meer tevreden en gelukkiger in het leven te staan.

Sta blij, tevreden en gelukkig in het leven

Deze zijn te leren! Waar wacht je op en pas ze toe! Op vakantie!

 • Focussen op het positieve
  Emotioneel intelligente mensen negeren geen slecht nieuws, maar kiezen ervoor om minder tijd en energie te besteden aan problemen en meer aan oplossingen voor die problemen. Ze maken zich ook geen zorgen over dingen waar ze geen controle over hebben. Het weer, snotneusjes en de vakantieburen bijvoorbeeld.
 • Zich omringen met optimisten
  Ze verspillen zo weinig mogelijk tijd aan klagers en negatievelingen en omringen zich met mensen die hun optimisme, warmte, openheid en hun positieve houding delen en waarderen. Bijvoorbeeld vakantiegasten die het nergens naar hun zin hebben.
 • Assertief zijn wanneer nodig
  Mensen met een hoog EQ zijn zeker geen zwakkelingen. Ze zoeken geen tegenstanders of conflicten, maar ze trekken duidelijke grenzen en komen (kalm en beredeneerd) op voor zichzelf en hun visie wanneer dat nodig is. Dus trek aan de bel als er op de camping of het bungalowpark iets is wat door de receptie of Vakantiecoach op te lossen is! Blijf er niet mee rondlopen.
 • Toekomstgericht zijn
  Ze zien hun voormalige mislukkingen niet als permanente of persoonlijke vernederingen, maar als mogelijkheden om uit hun fouten te leren en de volgende keer het beter of anders te doen. Als er iets mis gaat tijdens de vakantie is dat geen ramp. Relax!
   
 • Manieren zoeken om het leven leuker, beter en interessanter te maken
  Emotioneel intelligente mensen weten wat hun vrienden, familieleden en collega’s blij maakt en kijken altijd naar kansen om daar op in te spelen. Ze halen voldoening uit het gelukkig maken van hun medemensen. Op vakantie krijg je de ultieme kans om zelf een hele leuke vakantiepartner te zijn!
 • Vergeven maar niet vergeten
  Ze kunnen conflicten loslaten en zijn bereid anderen te vergeven wanneer ze fouten maken of problemen creëren. Ze stoten zich echter geen meerdere malen aan dezelfde steen. Er gebeurd overal wel eens wat en zeker op vakantie. Andere setting, de hele dag bij elkaar, blijf niet koppig en geniet elke dag. Je vakantie is zo weer voorbij!
 • Blijven leren
  Emotioneel intelligente mensen blijven levenslang leren. Dankzij hun openheid, leergierigheid en kritisch denkvermogen staat hun ontwikkeling nooit stil en blijven ze hun leven lang groeien. Op vakantie heb je de tijd om eens iets compleet anders te doen en nieuwe ervaringen op te doen. Benut die kans, die tijd en verras jezelf!

Klinkt logisch? Voor mij zeker, ik hoop voor u ook. Ik kijk al uit naar mijn volgende vakantie en die gaat heel emotioneel intelligent worden. Nu eerst nog een beetje oefenen…

Zonnige groet,
De Vakantiecoach

Lees ook volgende maand de Blog van onze Vakantiecoach!