Recreatiepark De Boshoek

Vakantiecoach Blog - Dag vakantie!

Herkenbaar? De after-holiday-dip, die vervelende periode vlak na je vakantie waarin je weer in het ritme van alledag vervalt en met weemoed terugkijkt naar je vakantie. Meer dan de helft van de vakantiegangers heeft er in meer of mindere mate last van en willen we het teruggaan naar het werk zo lang mogelijk uitstellen.

Je vakantiegevoel zou je best wat langer vast willen houden

Het was zo kort, zo voorbij. En als je weer aan het werk bent, lijkt het zo weer heel lang geleden dat je op vakantie was. Het blijkt dat het effect van een vakantie verdwijnt na 3 tot 5 weken!
Wellicht helpen deze tips je om het vakantiegevoel wat langer vast te houden zodat je echt kan nagenieten!

  • Ga bewust en creatief om met je vakantieherinneringen

Foto’s en filmpjes, je hebt ze op vakantie met liefde gemaakt, maar ze blijven na je vakantie waarschijnlijk rondzwerven op je mobiel of camera om er vervolgens nooit meer iets mee te doen. Juist het verwerken van deze herinneringen kort na je vakantie, is een prachtige kans om je vakantiegevoel langer vast te houden en je relaxte gevoel langer aan te houden. Vergeet ze dit jaar dus niet en word creatief met het maken van een fotoboek,  zet ze op de screensaver van je media-speler in de woonkamer, schrijf je vakantiedagboek af of maak van je filmpjes eenvoudig een prachtige compilatie met een app.

  • Op je werk herinnerd worden aan die mooie tijd

Wil je ook op het werk herinnerd worden aan die mooie tijd, stel dan (als dat kan) een mooie vakantiefoto in als achtergrond op je bureaublad. Gaat dat niet, dan bereik je met een ouderwets ingelijste foto naast je beeldscherm natuurlijk precies hetzelfde effect.

  • Mini-break

Heb je met jezelf afgesproken om vanaf nu ‘écht’ meer tijd voor jezelf vrij te maken? Kijk in je agenda en blok minstens 2 dagdelen per week. Voor jezelf!  Jij bepaalt wat je tijdens die tijd doet. Tijdens je vakantie heb je gevoeld wat je energie gaf. De natuur? Gewoon de zon op je huid voelen? Of iets anders? Zoek het op, creëer het en gun het jezelf! Geef jezelf die mini-break.

Ik wens je vele nageniet momenten en natuurlijk tot een volgende vakantie!

Ontspannen groet,

Trudy

Lees ook volgende maand de Blog van onze Vakantiecoach!