Een ouder vakantie in Nederland

Je zou je kunnen voorstellen dat alleen met je kind(eren) op vakantie gaan een extra uitdaging is. Alle organisatie komt op jouw schouders (wat je wellicht al wel gewend was), maar ook de invulling ervan. Waar ga je heen? Hoe ziet het er uit? En vooral... Zit ik 's avonds niet in mijn eentje voor de tent als de kleine slaapt of met zijn/haar vriendjes op stap is?

En daar zie je op internet de vakanties voor de een-ouder gezinnen. Ze worden aangeprezen: gelijkgestemden en leuke activiteiten. Klinkt hartstikke leuk, maar allerlei vragen borrelen bij je op. Zijn dat dan geen ‘tinder’ vakanties? Ben ik dan ook verplicht om aan al die activiteiten mee te doen? En wat als ik me even niet zo gezellig voel?

Eenouder zomervakantie reserveren

Eerste keer alleen met kinderen op vakantie

Vooral een eerste keer op zo’n vakantie kan best confronterend zijn. Je hebt geen idee wat je te wachten staat en je hebt ook geen idee wat voor mensen daar dan op af komen. Met andere woorden, boeken voor een eenoudervakantie vergt best wel wat durf en moed! En toen boekte je toch! Je deed het!

Warm welkom op de camping

Je werd ontvangen met een warm welkom. Beetje onwennig keek je om je heen. Een veld, mooie tenten, een vuurplek en een hele gezellige houten veranda achtige overkapping met picknicktafels. Je had zo’n mooie ingerichte tent geboekt. Wel fijn, alles is er. Je hoefde alleen maar je kleren in te pakken. Je kind had gelijk al contact met de vele andere kinderen die er al waren. Ook wel prettig: iedereen zat in het zelfde schuitje en kwam op dezelfde dag aan. Terwijl jij rustig je spulletjes uit kon pakken in de tent en er je eigen plekje van maakte, werden er ijsjes uitgedeeld voor de kids. Het voelde nu al ok dacht je met een glimlach.

Eenouder vakantie op de Veluwe op Recreatiepark De Boshoek
 
Eenouder vakantie op de Veluwe op Recreatiepark De Boshoek
 
Eenoudervakantie
Eenoudervakantie

Eenoudervakantie

Verblijf met uw kind(eren) als alleenstaande ouder op gezellig kampeerpark van Recreatiepark De Boshoek. Geniet van extra's zoals extra consumpties en bowlingarrangement!
Meer info

Kennismaken met ander een ouder gezinnen

's Avonds volgde de eerste kennismaking met iedereen. Met een groep van ongeveer 15 volwassen en wel dik 20 kinderen was het een bont gezelschap. Het was precies goed. Niet zo’n hele grote groep, maar ook niet te klein. Zo is er altijd wel iemand met wie het klikt. De Vakantiecoach die het aanspreekpunt was, vertelde dat deze vakantie vooral in het teken staat van ‘vrijheid blijheid', een paar keer samen eten, paar activiteiten, maar allemaal op vrijwillige basis.

En dat was fijn!! Geen verplichtingen. Die heb je het hele jaar al genoeg. En de kinderen? Die vermaakten zichzelf kostelijk!

Eenouder zomervakantie reserveren

Gezamenlijk doel: gezelligheid

Bij een wijntje en een vuurtje werd de kennismaking voortgezet en kwamen de verhalen los. Wat een verscheidenheid van redenen om deze eenouder vakantie te boeken! Net gescheiden, nog net niet gescheiden, nog niet zeker om wel te scheiden, bewust alleenstaande ouders, jonge weduwen en weduwnaars, allang gescheiden maar wil nieuwe liefde nog niet met de kinderen mixen, wel een nieuwe relatie maar een of twee weken met de kinderen echt samen zijn en eenouders die al jarenlang deze vakanties boeken, gewoon omdat het zo ongelooflijk gezellig is!

Allerlei redenen, maar er is één gezamenlijk doel: gezelligheid, verbinding, samen en delen. En omdat iedereen hetzelfde doel heeft staat iedereen open voor een gesprekje en om samen dingen te ondernemen. En is er ook alle ruimte als je je even niet zo gezellig voelt. Want dat snapt gewoon iedereen.

Nieuwe mensen leren kennen op vakantie

Wat kwam je tot rust die week. Ja, soms werd het wat te laat 's avonds en had je buikpijn van het lachen of was je geraakt door een verhaal. Ook maakte je nieuwe vrienden en ontdekte je weer hoe heerlijk het was om elk moment van de dag te kunnen kiezen wat je wilde. Echt vakantie, met mensen in min of meer dezelfde situatie. Je dochter/zoon had de vakantie van haar/zijn leven. Gewoon omdat jij relaxed was en zelf plezier had. Maar ook, omdat je de zorg een beetje kon delen met elkaar.

Jouw advies is dan ook aan iedereen die twijfelt over een eenouder vakantie? Gewoon DOEN!!!

Recreatiepark De Boshoek doet er alles aan om jou en je kids een geweldige vakantie te bezorgen.

Midden op de Veluwe, lekker dichtbij, natuur, gezelligheid, prachtig park!