Diploma rijden bij Ponyclub de Boshoek! Elke vakantie is er de mogelijkheid om jouw paardenkennis te verbreden!

Elke vakantie is er de mogelijkheid om te komen diplomarijden. Op de dinsdag krijg je een speciale les waarin je nog meer leert over verzorgen en ponyrijden. En op de donderdag rijdt je af!

Er is een diploma te verdienen voor elk niveau. Zo hebben we 'Hoefijzer' voor degene die net beginnen met ponyrijden. 'Hoefzilver' voor als je al een beetje kunt paardrijden. En als laatste 'Hoefgoud' voor de ruiters die al veel ervaring hebben!

Je zal niet alleen naar huis gaan met een diploma, maar ook met een verrassing! Een mooi aandenken om de pony’s en de Ponyclub van Recreatiepark De Boshoek nooit meer te vergeten!

Haal ook jouw diploma op de Boshoek Ponyclub in elke schoolvakantie!
Haal ook jouw diploma op de Boshoek Ponyclub in elke schoolvakantie!
Haal ook jouw diploma op de Boshoek Ponyclub in elke schoolvakantie!

Kom ook rijden op onze Ponyclub

Lees hier alles over onze Ponyclub en leer alvast de pony's kennen!

Alvast een rijles reserveren?
Mail of bel ons op 0342-471297.

Hoefijzer!

Heb jij nog weinig (of geen) ervaring met paarden, maar vindt je ze wel heel erg leuk en wil je er meer over leren? Dan is diploma Hoefijzer echt wat voor jou! Je zult leren hoe je een pony moet borstelen, in welke volgorde de borstels worden gebruikt en hoe ze heten. We slaan natuurlijk het rijden ook niet over! We zullen je leren hoe je je paard harder en zachter kan laten lopen en hoe je moet sturen. Om dit goed te kunnen oefenen zetten we een parcours op in de rijbak waar je je pony door heen kan sturen! Tijdens het afrijden donderdag zullen vragen worden gesteld over de borstels en hoe je de dingen doet die je doet. Gelukkig doen we diplomarijden niet alleen, maar in een groepje, als je zelf het antwoord op de vraag niet weet kun je altijd hulp vragen!

Hoefzilver!

Rijd jij al een tijdje pony en wil je nog meer kennis op doen? Dan is Hoefzilver echt wat voor jou! Je zult alle vaardigheden die worden aangeleerd in Hoefijzer nog een keer herhaalt krijgen, het borstelen op de juiste manier en het kunnen benoemen van de borstels. Daarnaast zul je zelf je paard leren opzadelen. Hoe heten welke riempjes, welke maak je hoe strak vast en hoe controleer je dat? Tijdens het rijden zullen we je testen op het harder gaan, het zachter gaan en het sturen doormiddel van een parcours in de bak. Kun je in draf door pionnen slalommen, precies halthouden op de aangegeven plek en iets van de een naar de andere plek brengen met je teugels in 1 hand?
Je zult het dinsdag allemaal leren en donderdag laten zien dat je het allemaal kan! 

Hoefgoud!

Ben jij de ervaren ruiter die wel eens wil weten wat ze allemaal al weten en kunnen? Dan is Hoefgoud echt wat voor jou! Je zult alle vaardigheden die zijn aangeleerd tijdens Hoefijzer en Hoefzilver nog een keer herhaalt krijgen, het borstelen en opzadelen op de juiste manier en volgorde. Ook zul je alle onderdelen van het zadel en hoofdstel leren, weet je bijvoorbeeld al waar het bakstuk zit? Tijdens het rijden zullen we gaan werken aan het rijden van een dressuurproef in stap draf en galop! Ken jij alle figuren die gereden moeten worden tijdens deze proef, van handveranderen, een gebrokenlijn, de grote volte en rijd je netjes op de letter? Dinsdag zullen we dit alles gaan oefenen en donderdag zul je afrijden!