Dag 5 op het Eenouderveld

De gasten op het Eenouderveld kennen elkaar zo onderhand al wel goed. Dat krijg je al vrij snel wanneer je met elkaar op een veld staat en natuurlijk vanwege het prachtige weer. Je bent dan alleen in de tent om te slapen. Buiten wordt er volop samen gegeten en plannen gemaakt voor de vakantie.  Zo gaat er een groepje klimmen in het bos en een ander groepje gaat naar het maisdoolhof. 

Een paar blijven ook lekker op het veld. “Ik moet al zoveel” zegt Marit. “Laat mij maar lekker hier liggen met mijn ogen dicht en de zon op mijn huid. Mijn kids vermaken zich hier prima. Wat heerlijk dat ik ze even niet hoef te entertainen de hele dag”. Marit installeert zich met een ligstoel, een drankje en een tijdschrift iets achter de tent, bijna in de struiken. “Even uit het zicht van iedereen. Hmmm..Heerlijk!!”

 

"Er gaat een wereld voor me open!"

Cees heeft het even niet zo makkelijk. Dit is zijn eerste keer alleen op vakantie met zijn zoontje en gek genoeg mist hij zijn ex opeens. “Dat voelt raar.. apart.. had ik eigenlijk niet verwacht.” Cees was namelijk zo ongelooflijk opgelucht dat er eindelijk een punt achter hun relatie werd gezet. Toch mist hij nu het overleg over hun zoontje en voelt hij zich een beetje verloren als zijn zoontje zegt dat hij zijn mama mist als hij naar bed gaat. “Zij deed dat namelijk altijd zo makkelijk als hij niet wilde gaan slapen. En terugkijkend waren de vakanties met z'n drietjes altijd wel leuk”. 

Toch gaat er voor Cees een wereld open. Hij ziet namelijk exen van anderen die even komen helpen met het opzetten van de tent. En hij ziet exen die even langs komen om de kids een knuffeltje te geven. Het gebeurt zelfs dat een kind twee weken blijft en dat de ouders elkaar na een week afwisselen in dezelfde tent. “Zo kan het dus ook. Wellicht toch eens kijken of ik het de volgende keer wel met mijn ex samen kan doen”, mijmert Cees. 

De groepsapp tingelt met de vraag; vanavond watergevecht? De ouders tegen de kids?

Carel, onze super relaxte vader met vier kids, leest samen met Margot de app. Hij lijkt het erg goed te kunnen vinden met Margot. Ze zit heerlijk onderuit gezakt met een bakje koffie onder de luifel bij Carel. Maar dat duurt niet lang. "We gaan samen even boodschappen doen hoor. Even waterballonnetjes kopen. Het is zooo warm ….een watergevecht.. ha..wat een super leuk idee!!"

 

Tot de volgende blog!

Gastvrije groet van de Vakantiecoach

Samen koken tijdens de vakantie op De Boshoek
Samen spelen op vakantie op De Boshoek