De Herfst is begonnen in Nederland!  

Het is weer even wennen na de prachtige zomer die we hebben gehad. Je jas moet weer aan, de laarzen mogen uit de kast en 's avonds wordt het alweer gauw donker. Dagen vol met regen en donkere wolken zitten in het verschiet. Maar daar tegenover maakt juist nu, de natuur een spectaculaire verandering door. Vooral op de Veluwe.

De intense kleuren van de herfst grijpen je blik vast. Opeens valt het je op hoe verrassend veel soorten paddenstoelen overal groeien en wat een uitbundige kleuren de net gevallen bladeren kunnen hebben. Maar bovenal is het die verslavende frisse geur van de herfst, waardoor je je door de wind langs je wangen weer even herboren voelt en wat het puntje van je neus rood doet kleuren. Je ruikt de aarde, de bladeren, de mossen. Automatisch koppelt deze geur je aan de gedachte van warme chocolademelk, erwtensoep, appeltaart en glühwein. Van de herfst geniet je het meest op de Veluwe. 

Wat zou een weekje of weekend weg met elkaar nog even lekker zijn. Samen door de plassen bulderen, tegen bladeren aan schoppen en luisteren naar het geknisper. Een kind zie je hier altijd zo van genieten. Hoewel menig volwassene zich in deze omgeving vaak ook weer klein beetje kind voelt... Dat is ook wat de herfst op de Veluwe zo magisch maakt. 

Herfstdip 

De herfst heeft voor sommige ook een keerzijde. Voor hen is het niet zo’n feest wanneer de herfst zijn intrede heeft gedaan. De welbekende herfstdip komt dan om de hoek kijken. Het is laat licht, vroeg donker, de winter staat voor de deur en het uitzicht naar de lente is nog ver te zoeken. In plaats van te kunnen genieten van al het moois en het knusse gevoel dat de herfst met zich mee brengt, word je somber en lusteloos. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je hier helemaal geen zin in hebt. Dus voor degene die hier net als ik niet op zitten te wachten en de herfstdip willen tackelen, heb ik wat advies voor je.

Accommodaties
Accommodaties

Accommodaties

Op Recreatiepark De Boshoek op de Veluwe gaat de natuur samen met uitstekende faciliteiten. ✔ Boek direct online ✔ Ruim aanbod

Beweeg! 

Kom in beweging! Doordat het steeds vroeger donker wordt, is het logisch om je 's avonds op de bank te willen nestelen. Met de tv aan of met je tablet op schoot. Vooral als je de hele dag gewerkt hebt is dit heel verleidelijk. Probeer dit patroon te doorbreken. De natuur wacht op je om je te doordringen met geuren, kleuren en wonderbaarlijke verschijnselen. Stel je ervoor open en gun jezelf dat weekendje weg op de Veluwe.  

Je lichaam is je meest kostbare bezit. Zorg er daarom goed voor. Goed eten, voldoende slaap en beweging houd je lichaam in evenwicht. Je voelt je beter en je weerstand wordt erdoor verhoogd, waardoor je minder snel last krijgt van die vervelende verkoudheid of zelfs ziek wordt.   

Dus: 

  • Zet jezelf op nummer 1!

Een uitdagende tip, want de beste manier om te kunnen genieten en plezier te hebben is toch wel om vooral te doen waar jij blij en gelukkig van wordt. En natuurlijk is het soms lekker om weg te kruipen op de bank onder een dekentje, met een kopje thee. Maar dat voelt zo veel fijner als je nog even kan nagenieten van de heerlijke wandeling, de geuren en de frisse wind door je haar. 

Loop je liever niet alleen door het bos? Of vind je het veel leuker om tijdens een wandeling met iemand te kunnen kletsen? Op De Boshoek kun je altijd vragen naar mij: Trudy de vakantiecoach. Ik ga graag met je mee! 

Vakantiecoach

Laat u verrassen door de benadering van onze vakantiecoach en proef de positieve sfeer op De Boshoek.
Meer