De laatste avond is aangebroken. Zaterdagochtend moeten de tenten weer leeg om schoongemaakt te worden voor de volgende groep. De volgende vakantiegangers zijn vanaf 15.00 uur weer welkom op het eenouderveld.

Verwachtingen elke keer anders

Alle eenouders hebben zo hun eigen verwachtingen van deze vakantie. De een is moe en wil niets liever dan bijtanken, bijslapen en bijkletsen met mede eenouders. Zo af en toe iets samen doen maar verder vooral slapen…

De ander kijkt ernaar uit om een feestje te bouwen, tot laat in de nacht lekker te borrelen en te lachen. Hoe ideaal: je kind ligt lekker te slapen op een paar meter afstand. En jij kan leuke nieuwe mensen ontmoeten en genieten van alle verhalen.

De een heeft behoefte aan quality time met zijn/haar kinderen. Vooral vaders die geen co-ouderschap hebben zien de kids alleen in de weekenden en in vakanties. Hoe heerlijk om 1 of 2 weken helemaal samen te zijn. Overdag lekker met de kids en savonds gezellig met de andere ouders.

Gezellig samen beleven

En op vrijdagavond werd er een BBQ georganiseerd. Cees nam het voortouw en deed ook de boodschappen. Via de app werd gevraagd wie er allemaal zin had. Kosten: € 10,- per gezin.  En zo deed iedereen mee en werd het een bijzondere leuke en gezellige avond. Het kampvuurtje werd aangemaakt en als toetje waren er geroosterde marshmallows.

Laatste flesje wijn werd opengemaakt en ik hoorde ze alweer plannen maken voor volgend jaar. Weer hier op De Boshoek? Of in ieder geval een reunie? Ja! Gezellig.

Positief terugkijken

Wat maakt nu zo’n eenouder vakantie een succes? Wat is het nu waar je achteraf nog met veel plezier aan terug denkt? Deze vragen stelde ik de ouders de laatste avond. De antwoorden?

  • Het samen gevoel: Je let toch op elkaars kinderen. Je hoefde het even niet allemaal in je eentje te doen.
  • De verbinding en de herkenning: We zitten allemaal min of meer in hetzelfde schuitje en snappen we elkaar snel. Ook heerlijk om te zien dat het uitendelijk allemaal helemaal goed komt!
  • Het gemak waarop de kinderen elkaar vinden en gelijk een leuke groep vormen
  • De ontspanning: relativeren en humor. Wat hebben we gelachen!
  • Maar vooral: ik kon mezelf zijn!

Het afscheid: zaterdagmorgen rond 10.00 uur. Nog een laatste bakje koffie. Veel knuffels en iedereen werd uitgezwaaid. Heel graag tot ziens!

Vakantiegroet van de Vakantiecoach!

Eenouder vakantie op De Boshoek
 
Eenouder vakantie op De Boshoek