Recreatiepark De Boshoek
Hoe het allemaal begon met Keessie & Willie

Hoe het allemaal begon met Keessie & Willie

Hoe het allemaal begon met Keessie & Willie

Keessie & Willie zijn de mascottes van Recreatiepark De Boshoek. Zij hebben een oude geschiedenis. Benieuwd naar hun verhaal? Lees het hier onder!

 

Voorthuizen, meer dan 50 jaar geleden

Waar De Boshoek nu staat, was vroeger een heel groot bos en nog geen camping.
Dan gaan we wel heel ver terug in de tijd. Wel meer dan 50 jaar geleden.

Keessie is een vrolijke jongen die reizen gemaakt heeft over de hele wereld en vertelt daar graag over. Al zoekend naar een slaapplek komt hij in Voorthuizen aan. Hij loopt de tuin in van het eerste huis wat hij tegenkomt. Iedereen uit Voorthuizen kent de mevrouw die daar woont. Het is Barones de Harremaat, zij heeft niet alleen het grootste huis, maar ook de grootste bibliotheek van Voorthuizen.
Keessie loopt naar de voordeur als hij een nette dame in de tuin ziet zitten, met een grote roze bril op haar neus. Het is Willie. Willie maakt de grote bibliotheek schoon van Barones De Harremaat en leest haar elke dag voor. Nu zit ze juist te genieten van haar pauze en een kopje thee. Ze wil de slordig uitziende Keessie wegsturen als daar Barones de Harremaat komt aanlopen.

Mascottes Keessie en Willie op de Veluwe | Recreatiepark De Boshoek
Mascottes Keessie en Willie op de Veluwe | Recreatiepark De Boshoek

De Barones is gek op verhalen en daar kan Keessie haar er een heleboel van vertellen.

Keessie mag in ruil voor zijn reisverhalen zijn tentje opzetten op het land van Barones de Harremaat, in het hoekje van het bos.

De dagen vliegen voorbij. Barones de Harremaat wil steeds vaker voorgelezen worden door Willie en wil steeds meer reisverhalen horen van Keessie. Op een dag zijn Keessie en Willie zo moe, dat ze stiekem zijn gaan uitrusten in het bos. De Barones komt hier al gauw achter en ze wordt erg boos.

Ze pakt voorzichtig een boek te voorschijn van onder haar deftige sjaal. Met glimmende letters staat er “Ping Poef boek” op de voorkant van het boek. Dit boek heeft ze cadeau gekregen van haar vriend de tovenaar. Ze is er heel voorzichtig mee.

Het “Ping Poef boek” laat namelijk wensen uitkomen.

 
Mascottes Keessie en Willie op de Veluwe | Recreatiepark De Boshoek
Mascottes Keessie en Willie op de Veluwe | Recreatiepark De Boshoek
Mascottes Keessie en Willie op de Veluwe | Recreatiepark De Boshoek

Met haar wens dat Keessie en Willie voor altijd bij haar blijven op haar landgoed, betovert het “Ping Poef boek” Keessie en Willie. Een grote wind en storm van sterrenstof gaat vanuit het Ping Poef boek langs de bomen, naar Keessie en Willie. Keessie en Willie zijn betoverd! Ze blijven voor altijd op het landgoed en ze hebben door de betovering het eeuwige leven gekregen. Ze blijven voor altijd bestaan!

Keessie vindt het super de puper leuk, nu blijft hij voor altijd jong. Alleen Willie kan er nog niet aan wennen.
De wind en storm van sterrenstof is als een lopend vuurtje door Voorthuizen gegaan.

Al snel wil iedereen een verhaal horen van de avonturier die woont aan de weg bij het huis van Barones de Harremaat: de Harremaatweg, in zijn tentje daar bij het bos hoekje.
De mensen zetten stilletjes een tentje op, precies bij het bos hoekje, zodat ze kunnen blijven slapen en iets langer kunnen genieten van Keessies enthousiaste verhalen.
Barones de Harremaat geeft haar landgoed aan Keessie en Willie en besluit om de wereld in te gaan om haar eigen avonturen te gaan beleven.

Keessie en Willie zetten al snel een bord in de tuin met “Camping ’t Bos hoekje” om nog meer mensen en gezelligheid te krijgen.

Zo loopt de toverspreuk toch nog goed af. Geloof jij niet in toverspreukjes? Ga maar snel kijken in het bos achter De Boshoek. Daar staan nog steeds de bomen, die scheef zijn gaan staan door de grote wind en storm van sterrenstof. En Keessie en Willie?
Die zijn nog lang niet klaar met avonturen beleven en verhalen vertellen.

Het geheim van het Ping Poef Boek is verfilmd tot een Youtube-serie van Keessie & Willie. Bekijk hem hier en mis geen enkel avontuur!
In 2017 komen er weer nieuwe afleveringen van Keessie & Willie! Abonneer je op het Youtube-kanaalen like ons op Facebook en zie als eerste de nieuwe afleveringen!